Haberler

Kuşak Çatışmasına Çok Farklı Bir Bakış

Tiyatrokare'nin yeni oyunu 'Müziksiz Evin Konukları'; sevgisiz bir babaanne ile yaşamak zorunda kalan iki çocuğun öyküsünü anlatıyor.

Nedim Saban'ın 22 yıl önce kurduğu Tiyatrokare, uzun ömürlü tiyatro oyunlarıyla dikkat çekiyor. Dört sezondur devam eden 'Leyla'nın Evi'nin yanı sıra 'Aşka 103 Adım' oyununu da sahnelemeye devam eden Tiyatrokare, her yıl iddialı oyunlara imza atıyor. Topluluk bu sezon, kurulduğu yıl sahneledikleri ilk oyun olan 'Müziksiz Evin Konukları'nı yeniden sahneye koyuyor.

50. YILINDA SAHNEDE

Neil Simon'ın 1990 yılında yazdığı ve 1991'de Pulitzer ödülü kazanan oyunun Türkçe uyarlaması, bu sezon dokuz kez sahnelendi ve gördüğü ilgiyle uzun soluklu oyunlardan biri olacağının sinyallerini verdi. Macide Tanır'ın anısına sahnelenen oyunun bir diğer özelliği; 'Kurtlar Vadisi: Pusu'da 'Polat Alemdar'ın annesi 'Nazife Ana'yı canlandıran Serpil Tamur'u, 50'nci sanat yılında tiyatro sahnesiyle buluşturması. Dizide sevecen, iyimser, alçakgönüllü ve sürekli gülümseyen pozitif bir anne karakteri çizen Tamur; oyunda, üç çocuğu ve iki torununa sevgi göstermeyen, gaddar, nemrut, titiz ve disiplinli bir babaanneyi canlandırıyor.

'ASLA AĞLAMADIM'

"Hayatımda ilk defa böyle kötü bir karaktere can veriyorum" diyen usta oyuncu, başarılı performansıyla izleyiciden alkış alıyor. 70 yaşındaki Tamur; hayata karşı güçlü durmak için sevgisizliği seçen, yalnız ölmekten korkan ve "Asla ağlamadım, ağlayanı da sevmem" diyerek 'Her şeye rağmen yaşamak zorundasın' mesajını veren bir kadın tipi çiziyor. Onun yaşı büyük, aklı küçük kızı 'Bella'yı oynayan Özge Özder de ondan geri kalmıyor. Tam bir Humphrey Bogart hayranı olan 'Bella'nın tek amacı, sevgi görmek. Bu yüzden artık çocuk değil, kadın olduğunu ve evlenmek istediğini hatırlatıyor annesine. Sürekli gittiği sinemadaki bir yer göstericiyle flört edip evlilik hayalleri bile kuruyor. Özder ile Tamur'un bu noktada başlayan tartışma sahneleri, gerilimi yukarı taşıyor. Selim Tezin, Abdullah Semerioğlu, Abdül Süsler, Asuman Çakır, Emrah Düzkaya'nın da rol aldığı oyunun ilk perdesi yaklaşık 80 dakika sürüyor. İlk sahneden itibaren 'kötü' biri olduğu vurgulanan 'babaanne', ilk perdenin sonlarına doğru ortaya çıkıyor.

BÜYÜKLERE ÖĞÜTLER

Babalarının ekonomik durumunun bozulması nedeniyle sevgisiz bir babaanne ve çocuk ruhlu bir halayla yaşamak zorunda kalan iki çocuğun hikayesini anlatan oyunda; kuşaklar arası çatışma ve aile bağları hakkında mesajlar veriliyor. Oyunda, ne kadar kötü olursa olsun annenin kıymetinin bilinmesi gerektiği vurgulanırken, büyüklere de çocuklarına yeteri kadar sevgi gösterip sarılmaları öğütleniyor.

ÖZDER TÜM ÖDÜLLERE GÖZ KIRPIYOR

Kariyerinde ilk kez engelli bir karakteri canlandıran Özge Özder, başarılı performansıyla bu sezonki tüm tiyatro ödüllerine göz kırpıyor. Oyunda genç oyuncular da oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Özellikle iki torunu oynayan genç oyuncular Selim Tezin ve Abdullah Semercioğlu, oyunun komedi yükünü sırtlanmış durumda. Oyunda torun 'Arti'yi canlandıran Selim Tezin; Liselerarası Tiyatro Festivali'nde gösterdiği performansla Nedim Saban'ın dikkatini çekmiş. 'Albay Kuş' ve 'Guguk Kuşu' oyunlarındaki rolleriyle pek çok festivalden ödül almış.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Serpil Tamur Nedim Saban Özge Özder Tanır Magazin Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title