Haberler

Kuşadası'nda 'Kadına Yönelik Şiddet Farkındalığı' Toplantısı Yapıldı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kuşadası Belediyesi ile Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kuşadası Şubesi işbirliğinde “Kadına Yönelik Şiddet Farkındalığı” başlıklı bir açık oturum düzenlendi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kuşadası Belediyesi ile Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kuşadası Şubesi işbirliğinde "Kadına Yönelik Şiddet Farkındalığı" başlıklı bir açık oturum düzenlendi. Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi'nde düzenlenen açık oturumda kadına yönelik şiddet, kadın ve çocuk istismarı konuları ele alındı.

Kuşadası Belediyesi öncülüğünde 23 sivil toplum kuruluşunun kadın inisiyatifleri işbirliğinde hazırlanan "Kadın ve Emek Günleri" kapsamında düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddet Farkındalığı" başlıklı açık oturuma Aktivist Avukat Hülya Gülbahar, Sosyal Hizmet Uzmanı Kahraman Eroğlu, Ege Kadın Buluşması Platformu Aydın Sekreteri Gülsevil Ergünoğlu, Gazeteci Zeynep İnak, Avukat Sezin Atmaca, Avukat Nebahat Oskay Ürün, Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nden Psikolog Ece Yağınlı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe Gülgün ile Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Ferah Sürekçi konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü aktivist Mehlike Hepdemir'in yaptığı açık oturuma çok sayıda Kuşadalı kadınla beraber Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Belediye Meclis Üyesi Filiz Üyücü, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Yıldız Köse ve TKB Kuşadası Şube Başkanı Rabia Özçiçek katıldı.

Açık oturumda konuşan Aktivist Avukat Hülya Gülbahar, kadına yönelik şiddetin toplumdaki ayrımcı cinsiyet faktöründen kaynaklandığını belirterek erkek egemen toplum anlayışının devam etmesi halinde kadın cinayetlerinin durmayacağını ifade etti. Kadın erkek ayrımcılığının çocuğun doğuşundan itibaren başladığını belirten Gülbahar kadınla erkek arasında hiçbir fark olmadığını söyledi.

Aktivist Avukat Gülbahar'ın ardından konuşan Sosyal Hizmet Uzmanı Kahraman Eroğlu ise kadının hayatın her alanında aktif rol alması için yıllarca mücadele ettiğini belirterek kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önüne ancak bilinçlendirme çalışmalarıyla geçilebileceğini ifade etti.

Avukat Sezin Atmaca ise şiddette maruz kalan kadının vakit kaybetmeksizin yetkili kurumlara bildirimde bulunması gerektiğini ifade ederek " Her gün birçok kadın, erkek şiddetine maruz kalıyor. Biz sadece bunların bir kısmını öğreniyoruz. Bilmediğimiz binlerce erkek şiddeti vakası var. Şiddete maruz kalan bir kadın durumu mutlaka yetkili kurumlara bildirmeli. Bu tip vakaları ancak bu şekilde azaltabiliriz" dedi.

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirten Ege Kadın Buluşması Platformu Aydın Sekreteri Gülsevil Ergünoğlu ise kadınların korkmadan toplumda aktif rol almaları gerektiğini ifade etti.

Her yıl çok sayıda kadına yönelik şiddet vakası ile ilgilendiklerini belirten Avukat Nebahat Oskay Ürün ise erkek şiddetinin hiçbir haklı yönü olmadığını ifade etti.

Gazeteci Zeynep İnak, kadınların toplumun her alanında aktif bireyler olarak yer almalarına olanak sağlayacak güce sahip olduğunu belirterek kadına yönelik şiddete karşı birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.

Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Çalışanları, Psikolog Ece Yağınlı, Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe Gülgün ve Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ferah Sürekçi ise Kuşadası Belediyesi'nin kadınlara yönelik hizmetleri ile ilgili bilgi verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hülya Gülbahar Kuşadası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title