Haberler

Kuşadası Metan Gazı Faciasını Tartışıyor

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken metan gazından zehirlenip yaşamını yitiren üç kişinin ardından, Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün, belediye çalışanlarıyla biraraya geldi.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken metan gazından zehirlenip yaşamını yitiren üç kişinin ardından, Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün, belediye çalışanlarıyla biraraya geldi. Ölen belediye işçisi Osman Sarı'nın, Milas'taki metan gazı faciasından sonra eğitime gönderildiğini ve sertifikasının ellerine acı olaydan sonra ulaştığını kaydeden Başkan Altungün, maske ve gerekli ekipmanın alınmasının bürokratik engellere takıldığını ifade edip, 'Facia iki nedenle oldu. Birincisi 'Bize bir şey olmaz' mantığı, ikincisi arkadaşını kurtarma çabasıö diye konuştu.

Kuşadası Yavansu Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonunda geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, ilaçlama yapmak için kuyuya inen ve metan gazından zehirlenen Kuşadası Belediyesi İlaçlama Amiri Veysel Turgut (48) ile işçi Osman Sarı (36) ve kendilerini kurtarmak isteyen itfaiye eri Uğur Apaydın (44) hayatını kaybetti. Altyapı ekip amiri Adnan Özkaya (37) ile bir diğer itfaiye eri Hasan Harmankaya (36) ise gazdan zehirlenince hastaneye kaldırıldı. Harmankaya tedavisinin ardından taburcu edildi, Özkaya ise Kuşadası Devlet Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor. Hayatını kaybeden üç kişi kişi, cenaze törenin ardından geçen pazar günü toprağa verildi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ İDDİLARI

Facianın yaşandığı kuyu ve Kadınlar Denizi'ndeki üç kuyuda görevli bazı belediye çalışanları, olayın göz göre göre yaşandığını öne sürdü. Çalışanlar, kuyuların kapaklarının açık olması gerektiğini ancak bölgede yaşayanların, kötü koku nedeniyle buna izin vermediklerini, hatta kapakların açılması nedeniyle gelen şikayet üzerine bazı arkadaşlarının görev yerlerinin değiştirildiğini iddia etti. Gaz ölçüm dedektörü, oksijen tüpü ve gaz maskesi gibi teknik ekipmanın, Milas'ta 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından yazı gönderilerek belediyeden istendiğini kaydeden çalışanlar, arkadaşlarının eğitime gitmesinin ardından konunun ciddiyetini daha net kavradıklarını ancak istedikleri malzemelerin bir türlü verilmediğini savundu.

İTFAİYE ERLERİNİN KAHRAMANLIĞI

Facianın yaşandığı gün olay yerine giden itfaiye erleri Uğur Apaydın ile Hasan Harmankaya'nın, baygın haldeki üç kişiyi kurtarmak için kendi canlarını ortaya koydukları öğrenildi. İndikleri kuyuda, kullandıkları oksijen tüpünün maskesini üç kişiyi hayatta tutmak için kullandıran itfaiye erlerinden henüz bir yıldır görev yapan Uğur Apaydın başka can kurtarmak isterken canından oldu. Gazdan zehirlenen Hasan Harmankaya ise bir süre tedavi gördü.

SERTİFİKASI ÖLDÜKTEN SONRA GELDİ

Acı olayın ardından Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün, dün (Pazartesi) belediye çalışanlarıyla belediyenin meclis toplantı salonunda bir araya geldi. Ölümlerin nedenleriyle ilgili bilgi veren Başkan Altungün iddiaları da yanıtladı. Başkan Altungün, geçen 14 Haziran'da terfi istasyonlarında görevli Osman Sarı, Serkan Aktaş ile Aytaç Kınacı'nın eğitime gönderildiklerini belirtip 'Ne acı ki sertifikalar bugün (Pazartesi) elimize ulaştı. Gaz maskesi, gaz dedektörü gibi teknik ekipman için arkadaşlarımız talepte bulunmuş. Gerekli araştırmalar yapılmış. Teknik ekipman alımı bürokratik gerekçelerle gecikmiş. Ama bu facianın iki nedeni var. Birincisi 'Bize bir şey olmaz' mantığı, ikincisi arkadaşını kurtarma çabası. AKUT, emniyet, itfaiyenin müdahalesi Allah'a çok şükür kaybımızı üçte tuttuö dedi.

KAPAKLAR AÇIK TUTULMALI

Başkan Altungün terfi kuyularının yakınındaki sitelerde oturanların kötü koku nedeniyle zaman zaman şikayet ettiğini belirtip, 'Havalandırma kapaklarının kapatıldığı iddiası var. Zaman zaman şikayetler geliyordu. Arkadaşlarımız şikayetler geldiğinde belki kapatıyordur. Ama bu merkezlerde ana bir kural vardır. Kapaklar kesinlikle açık olmak zorundadır. Bunu çalışan arkadaşlarımız da çok iyi biliyor. Vatandaşların şikayetlerinde oradaki arkadaşlarımız belki geçici kapatıyorlardırö diye konuştu.

SORUN TÜM TERFİ İSTASYONLARINDA

Terfi istasyonlarını İller Bankası'nın yaptığını hatırlatan Başkan Altungün, 'Bu terfi merkezleri Türkiye'nin her yerinde, İller Bankası'nın plan ve projeleri çerçevesinde yapılıyor. Bu terfi istasyonlarını kullanan arkadaşlarımızın tümümün ortak kanaati buraya inen merdivenler ve şekli yanlış. Herkes bu merdivenlerden şikayetçi. Değişmesi lazım. İller Bankası bölge müdürüne, biz de ve Güllük'te aynı sorunların yaşandığını belirterek bu konuyla ilgili çalışan arkadaşlarımızın bir rapor hazırlayacağını ve kendilerine ileteceğimizi söyledim. Bana verdiği yanıtta '1980'den bu yana bunlar var. Bakımı yapılıyor. Hiç böyle bir şey yaşanmadı. İlk defa oluyor. Sokaklardaki rogar kapaklarının kapatılması bile terfi istasyonlarında gaz birikme nedeni' dedi. Ana neden bumu, hayırö ifadelerini kullandı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bu arada Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Görevli çalışanların tümünün ifadelerinin alınacağı, soruşturmanın çalışma koşullarını da kapsayacağı, olayla ilgili ihmal olup olmadığı, işçilerin eğitimi konularında inceleme yapmak üzere Ankara'dan iş müfettişlerinin istendiği öğrenildi. Olayla ilgili bir soruşturma başlattıklarını belirten Altungün, 'Belediye olarak başlattığımız bir soruşturma var, yetkili kurumların açtığı soruşturma da var. Bu soruşturmalar sonucunda bir kanaate varılacak. Sonucu elbette uygulamak için bir tasarrufumuz varö dedi.

Bu arada Kadınlar Denizi'nin hemen bitişiğindeki terfi istasyonunun üç kuyusunun kapaklarının da bu olayın ardından da kapalı olduğu dikkat çekti. Bölgedeki esnafın koku şikayeti nedeniyle kapakların kapalı tutulduğu iddia edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harmankaya Kuşadası Milas Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title