Haberler

Kursta Aldığı İlkyardım Dersi Sayesinde Çocuğunu Kurtardı

Güncelleme:

İzmir'in Tire ilçesine bağlı Eğridere köyünde bir kişi, oyun oynarken sulama havuzuna düşen çocuğunu ehliyet kursunda aldığı ilkyardım eğitimiyle kurtardı.

İzmir'in Tire ilçesine bağlı Eğridere köyünde bir kişi, evlerinin bahçesinde oyun oynarken sulama havuzuna düşen 2 yaşındaki çocuğunu ehliyet kursunda aldığı "ilkyardım" eğitimiyle kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Eğridere köyünde yaşayan ve çiftçilikle geçinen aileden Behçet Koyuncu (30) ve eşi Nazife Koyuncu (23) köyün yaylasına kekik toplamaya gitti. Aile, büyük oğulları Recep Alp Koyuncu (7) okulda olduğu için 2 yaşındaki Meriç, yenge Zeynep Koyuncu'ya bırakıldı. Öğle saatlerinde geri dönen baba Koyuncu, evdekilerle sohbete daldı. Meriç'in havuza düştüğünü fark eden baba, oğlunu havuzdan çıkardıktan sonra ehliyet kursunda aldığı ilkyardım dersinde öğrendiklerini uygulayarak, küçük Meriç'i tekrar hayata döndürdü. Yaklaşık

1 dakika suyun altında kalan Küçük Meriç'i havuzdan çıkarttıktan sonra

ters çeviren ve yuttuğu suyu ciğerlerinden boşaltan baba, ardından çocuğuna kalp masajı yaptı. Küçük Meriç'in duran kalbi böylece yeniden çalıştı.

Akrabalarının 112 sağlık ekiplerine haber vermesinin ardından, ambulansın köye gelmesini beklemeden komşularına ait özel araçla oğlunu hastaneye yetiştirmek için Tire'ye doğru yola çıkan baba Koyuncu, sağlık ekipleriyle yolda karşılaştı. Burada sağlık ekibine emanet edilen minik Meriç, ambulansla Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Baba Behçet Koyuncu, "Ehliyet kursunda, diğer kursiyerlerden daha fazla ilkyardım eğitimi aldım. Orada gördüğüm uygulamalı dersi, can kulağıyla dinlemiştim. Ancak, bir gün ölümle karşı karşıya gelen oğlumu kurtaracağımı hiç düşünmezdim. İlkyardım bilgim olmasaydı, ambulans köye ulaşıncaya kadar oğlum çoktan ölecekti. İnsanın başına

ne geleceği belli olmuyor. Allah oğlumuzu bize bağışladı. Kısa sürede bize ulaşan 112 sağlık ekipleri ile oğlumu tedavi eden doktorlara teşekkür ederim" dedi.

Küçük Meriç ise yaşadığı talihsiz kazanın ardından zatürreye yakalandı. Tire Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi altına alınan küçük çocuğun sağlık durumunun hızla iyiye gittiği açıklandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğridere Meriç İzmir Tire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title