Haberler

Kurbanda da 9 Günlük Tatil Sözü Sevindirdi

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılacağıyla iglili açıklaması turizmcileri sevindirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılacağıyla iglili açıklaması turizmcileri sevindirdi.

Bayram tatillerinin uzatılmasının erken açıklanmasını isteyen turizmciler, Başbakan Binali Yıldırım'ın Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılacağı açıklamasına sevindi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Başkanı Fahrettin Çiçek, Ramazan Bayramı'nda tüm turizm bölgelerinde ciddi bir yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, bu durumda Osman Gazi Köprüsü'nün açılması, vatandaşların kendi araçları ile tatile çıkmayı tercih etmesi ve tatilin 9 gün olmasının etkili olduğunu öne sürdü. Bütün turizm bölgeleri ile birlikte özellikle Ege kıyılarında yoğunluk yaşandığını kaydeden Çiçek şunları söyledi:

"Bayramın sona ermesiyle düşüş hissedildi. Tesislerde dış turizmden kaynaklı boşluk mevcut. Dış pazarda Avrupa ülkelerinde yüzde 50 olan düşüş, doğu bloku ülkelerinde yüzde 70'lere varıyor. En az düşüş ise komşularımız ve Balkan ülkelerinde yüzde 25 oranında yaşanıyor. İç turizm hareketliliği ise geçtiğimiz yıllarla aynı. Dış turizmdeki boşluğun daha etkin değerlendirilmesi için iç turizme yönelmeli. Türk tatilci açısından tatil yeni başlıyor. Tüm tesisler fiyatlarını çok düşürdü, promosyon fiyatlarına getirdi. Bu durum iç piyasayı ve tatili düşünenleri cezbeder. Eylül ayı başında yoğunluk artacak gibi görünüyor. Ancak sadece iki bayramın hareketli geçmesi, turizm sektörünü belli ölçüde finanse eder, iki bayram arasının iç turizm açısından iyi değerlendirilmesi daha iyi sonuç verir."

'OKULLAR BÖLGELERE GÖRE TATİLE GİRSİN'

Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden de, Başbakan'ın erken tatil açıklamasını son derece olumlu bir karar olarak nitelendirdi. Özden şöyle dedi:

"Oldukça hareketli bir bayram tatilini hep birlikte yaşadık. Bu uzun tatil tüm bölgelere, tüm otellere ciddi katkı sağladı. Sektör olarak çok memnun kaldık. Otellerde doluluklar iyi oldu. İkinci kez aynı sonucu alacağız. Sadece bayramları değil, okul tatillerini bölgelere göre planlayabilirsek turizme çok daha büyük katkı yapmış oluruz. Okullar bazı bölgelerde geç açılıp, bazı bölgelerde erken açılırsa sezonu uzatmış oluruz. Turizm sektöründe yerli misafire ihtiyacımızın olduğu ortada. Türk insanı da artık tatile çıkıyor. Bunun çok iyi analiz edilip planlanması sektörü rahatlatır."

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Binali Yıldırım Kurban Bayramı Kuşadası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title