Haberler

Kurban Pazarının Şampiyonu

Bursa'nın Yunuseli Semti'ndeki hayvan pazarındaki 1,2 tonluk 'Şampiyon' lakaplı boğa görenleri hayrete düşürüyor. Ağırlığı ile dudak uçuklatan boğanın sahibi Serkan Çiftçi, pazarlık payı olan boğanın fiyatının 15 bin 500 lira olduğunu söyledi.

Türkiye'nin doğu illerinden hayvan pazarına gelen satıcılar, kurbanlıkları ile dikkat çekiyor. Muş'un Yürekli Köyü'ndeki bir besi işletmenin özel olarak yetiştirdiği 1,2 ton ağırlığındaki kurbanlık boğa, 15 bin 500 liradan satışa çıkarıldı. Serkan Çiftçi, yaklaşık 3 yıldır besledikleri ve 'Şampiyon' adını verdikleri boğanın canlı ağırlığının 1,2 tonu geçtiğini söyledi. İstenilen seviyeye gelen boğayı bu kurban bayramında satışa çıkardıklarını ifade eden Çiftçi, "Görenler bu hayvanı nasıl beslediğimizi soruyor. Hayvan pazarının şampiyonu oldu. Şu anda Bursa"da böyle bir boğa yok. Özel olarak besledik. Birçok meraklısı var. Herkes gelip bakıyor, beğeniyor ancak fiyatını ve ağırlığını öğrenince de şaşırıyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serkan Çiftçi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title