Haberler

Kulu Ziraat Odası'ndan, Çiftçilere Desteklemeler Konusunda Duyuru

Konya'nın Kulu ilçesinde, Ziraat Odası Başkanlığı, 64 nolu genelgede yayımlanan Kırsal Kalkınma Ekonomik Yatırımlarda Desteklemeler hakkında çiftçilere duyuruda bulundu.

Kulu Ziraat Oda Başkanı İsmet Erdoğan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğin 21 Ekim 2016 tarih ve 29864 sayılı resmi gazetede yayımlandığını söyledi. Erdoğan 01.01.2016 - 31.12.2020 tarihleri arasında kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak için, kadın ve genç girişimcilerin öncelikli olmak üzere, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımların desteklenmesinin amaçlandığını belirtti.

Başkan Erdoğan ayrıca, ekonomik yatırım konularında hibeye esas olan projelerin bitkisel ürün işlenmesi, hayvansal ürünler, su ürünleri, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, yenilebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlar, çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlar, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlardan mantar yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, kırsal turizme ve çiftçilik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik yatırımlar, el sanatları ve katma değerli ürünlere bilişim sistemler ve eğitimine yönelik projeler olduğuna değindi. Bu proje tutarlarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verileceğine de vurgu yapan Erdoğan, diğer yüzde 50'si oranındaki tutarının başvuru sahiplerinin temin etmeleri gerektiğini belirtti.

Başvuru süresinin 21 Ekim tarihinden itibaren 45 gün olup yatırım süresinin tamamlanması ise 01.12. 2017 tarihine kadar olduğu belirtildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmet Erdoğan Konya Kulu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title