Haberler

Kulu'da Süne ile Mücadele Başladı

Konya'nın Kulu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri süne ile mücadeleye başladı.

Konya'nın Kulu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri süne ile mücadeleye başladı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Ergen, süne mücadelesi kapsamında 2012 yılı süne kıymetlendirme surveyine 16 Mayıs 2012 tarihi itibariyle başladıklarını belirterek, "İlk verilere göre geçen yıla oranla fazla bir değişikliğin olmadığı görülüyor. Bundan sonra yumurta, parazit ve nimf surveyleri yapılacak ve nerelerde sünenin ilaçlanması gerektiğine karar verilip, ilaçlama yapılması gereken alanlar bildirilecek. Sahada süne dışında yapılan gözlemlerde ise, ekili arpaların gerek soğuktan ve gerekse yağışlardan olumsuz etkilendikleri görüldü. Ancak son yağışların etkisi takip edilmeye başlandı. Süne ile mücadele buğday kalitesinin artırılmasında önemli rol oynuyor" dedi.

Ergen, çiftçilerin ilçe müdürlüğü kararlarına göre hareket etmelerini ve ilaçlama yapacak çiftçilerin kullanacakları ilaçları reçetesiz olarak alıp kullanmamalarını istedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Ergen Konya Kulu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title