Haberler

Vanuatulu Aşçılar, Türk Yemeklerini Öğrendi

Güney Büyük Okyanus'taki ada ülkesi Vanuatu'dan Türkiye'ye gelen turizm eğitimcileri ve şefleri, ülkelerine daha fazla turist çekebilmek için Türk mutfağının temel tekniklerini öğrendi.

Güney Büyük Okyanus'taki ada ülkesi Vanuatu'dan Türkiye'ye gelen turizm eğitimcileri ve şefleri, ülkelerine daha fazla turist çekebilmek için Türk mutfağının temel tekniklerini öğrendi.

Vanuatu Cumhuriyeti'nin İstanbul Fahri Konsolosu Mehmet Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den 15 bin 300 kilometre uzaklıkta, 12 bin 200 kilometrekare yüz ölçümüne sahip 83 adadan oluşan Vanuatu'nun, en önemli geçim kaynağının tarım ve turizm olduğunu anlattı.

İki ülke arasında turizm alanındaki iş birliğinin, geçen yıl dışişleri bakanları arasında imzalanan mutabakat zaptı temelinde hızla gelişmeye başladığını belirten Atar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) öncülüğünde "Vanuatulu Turizmcilere Türkiye Kültürü ve Mutfağı Eğitimi" düzenlediklerini kaydetti.

Program kapsamında Vanuatu'dan Türkiye'ye gelen turizm eğitimcileri ve şeflerinin 24 Ağustos-10 Eylül arasında Türk mutfağının temel tekniklerini bir kurs kapsamında öğrendiklerini ifade eden Atar, ekonomisi büyük ölçüde turizm gelirleriyle dönen Vanuatu Hükümeti'nin bu program sayesinde ülkelerine daha fazla turist çekmeyi planladığını bildirdi.

Mehmet Atar, 3 haftalık yoğun program boyunca Vanuatulu turizm profesyonellerinin Türkiye'nin yemek kültürünü bu alanda çok iyi bilinen Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun Ankara ve Ürgüp'teki çalıştay ve kurslarına katıldığını dile getirerek, "Katılımcılar, ünlü şef Mehmet Gürs'ün tecrübelerini bir toplantı kapsamında paylaştı. Turizmciler, Osmanlı İmparatorluğu zamanından bu yana geleneksel tadımız olan baklava yapımını da öğrendi. Türk tatlarının Vanuatu'ya taşınması için de çeşitli toplantılar yapıldı" diye konuştu.

Fahri Başkonsolos Atar, kursun ardından gıda sektörü temsilcilerinin de yer alacağı inceleme ve pazar araştırma gezisinin, gelecek yıl temmuz ayında yapılmasının karara bağlandığını belirtti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Büyük Okyanus Mehmet Atar İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title