Haberler

Tugfo, Avrupa Turnesine İstanbul Konseriyle Başladı

Sabancı Vakfı'nın kurulmasını sağladığı ve 9 yıldır ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), bu seneki turnesine şef Cem Mansur yönetiminde İstanbul'daki konseriyle başladı.

Sabancı Vakfı'nın kurulmasını sağladığı ve 9 yıldır ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), bu seneki turnesine şef Cem Mansur yönetiminde İstanbul'daki konseriyle başladı.

TUGFO'nun Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki (PSM) konsere, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, oyuncu Deniz Türkali, oyuncu Teoman Kumbaracı ve Lale Mansur katıldı.

Türkiye genelindeki konservatuvarlardan seçilen 79 genç müzisyenden oluşan TUGFO'nun İstanbul konserinde, Çaykovski'den Alexander Borodin'e, Richard Strauss'tan Antonin Dvorak'a kadar geniş bir repertuvar sahnelendi.

TUGFO tarafından ilk kez seslendirilen "Haydar Haydar" türküsü ise gecenin en beğenilen performansı oldu. Özkan Manav'ın Ali Ekber Çiçek'in icrasından esinlenerek düzenlediği ve Anadolu coğrafyasına özgü deyişlerden beslenen "Haydar Haydar", orkestranın çok sesliliği güçlendirdiği versiyonu büyük beğeni topladı.

Hande Küden, İstanbul konserinin solistliğini üstlendi

TUGFO'da yetişen ve Deutsches Sinfonie Orchester Berlin'in baş kemancıları arasında yer alan Hande Küden, orkestranın İstanbul konserinin solistliğini üstlendi.

Küden, genç müzisyenlerle birlikte sergilediği performansıyla, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Orkestranın bu seneki repertuvarında, Alexander Borodin'den "Orta Asya Steplerinde", Richard Strauss'tan "Don Juan" senfonik şiiri, Ali Ekber Çiçek ve Ali Özkan Manav'dan "Haydar Haydar", Antonin Dvorak'tan senfonik çeşitlemelerin yanı sıra Çaykovski'nin keman konçertosu da müzikseverlere sunuldu.

Ayrıca konser öncesinde genç müzisyenler, müzik yoluyla sosyal bilinçlendirme çalışmalarından biri olan "Demokrasi Laboratuvarı"nda birlikte yaşama kültürünü, çok sesli müziğin çalışma ortamından örneklerle sanatseverlere aktardı.

TUGFO Avrupa turnesine alkışlarla uğurlandı

Sabancı Üniversitesi'ndeki 3 haftalık yoğun kamp döneminin ardından hafızalara kazınan bir konsere imza atan TUGFO, 28 Ağustos'tan itibaren Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'da önemli festivallerde sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Avrupa turnesine alkışlarla uğurlanan orkestra, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Berlin'deki en büyük gençlik festivali, "Young Euro Classic Music Festivali"ne katılacak olan TUGFO, Berlin konseriyle önemli bir çalışmaya imza atacak.

TUGFO, 28 Ağustos'ta "Young Euro Classic Festivali Konseri" ile Almanya'da, 30 Ağustos'ta "Kromeriz Konseri" ile Çek Cumhuriyeti'nde, 31 Ağustos'ta "Litomerice Konseri" ile Çek Cumhuriyeti'nde, 1 Eylül'de "Prag Konseri" ile Çek Cumhuriyeti'de, 3 Eylül'de "Verona Konseri" ile İtalya'da, 4 Eylül'de "Venedik Konseri" ile İtalya'da ve 6 Eylül'de "Imola Konseri" ile İtalya'da müzikseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Lale Mansur İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title