Haberler

    Renklerin Sesi: Kandinsky & Chagall

    Renklerin Sesi: Kandinsky & Chagall İş Sanat Kültür Merkezi'nde sizlerle...

    MIKHAIL RUDY Piyano

    Modest Mussorgsky

    Bir Sergiden Tablolar

    Christoph Willibald Gluck

    Orphée ve Eurydice operasından Melodi

    Wolfgang Amadeus Mozart

    Re minör Fantezi, KV 397

    Richard Wagner

    Isolde'nin Ölümü

    Claude Debussy

    Etütler, L 136: No. 3 Dörtlü Aralıklar için ve No. 6 Sekiz Parmak için

    Maurice Ravel

    La Valse

    Ara dahil 105' sürer.

    Konsere Doğru

    19.00-19.45 Fuaye

    Hülya Düzenli'nin "Yenilenen Yorumlar" başlıklı konuşması

    "Büyük virtüöz Mikhail Rudy'nin olağanüstü sahne hakimiyeti" Le Figaro

    "Geometrik şekiller, renkler, çizgiler ve renkli ışıklardan kurulu resimler müziğin ritmine tam uyuyordu - günümüzde Bütünsel Sanat başyapıtı olarak nitelenecek bir birleşim." Culture France

    "Kandinsky'nin orijinal çizimlerine ulaşan Rudy, animasyon film kullanarak, o meşhur 1928 performansını çağdaş dinleyici için hayata döndürüyor." New York Times

    "Mikhail Rudy'nin bitmez tükenmez yaratıcılığı ile derinliğini kullanarak, resim ile müziği diyalog içine soktuğu son muhteşem projesi… hayatının son döneminde yakın ilişkide olduğu Marc Chagall'a müthiş iyi kotarılmış, etkileyici bir saygı duruşu" Le Figaro

    "Renkleri kullanmayı seven, son derece kültürlü piyanist Mikhail Rudy sanatın ve aklın izlenimlerini kaynaştırmaya devam ediyor." La Croix

    45. İstanbul Müzik Festivali çok özel bir projeyle tüm festival dinleyicilerini müziği görmeye, resmi duymaya davet ediyor. Çizgilerin ve notaların iç içe geçtiği bu projenin yaratıcısı, BBC Music dergisinin dünyanın en büyük 20 piyanisti arasında gösterdiği Mikhail Rudy.

    Soyut sanatın öncüsü Kandinsky, program müziğin en önemli örneklerinden Modest Mussorgski'nin Bir Sergiden Tablolar'ını 1928 yılında Dessau Tiyatrosu'nda dekor, renk, ışık, geometrik şekil ve plastik malzemelerden oluşan bir kompozisyonla sahneye koydu. "Bütüncül Sanat"ın (Art Total) en başarılı örneklerinden olan bu kompozisyondan geriye sadece 16 suluboya çalışması ve reji talimatlarını içeren piyano partisyonu kaldı. Kandinsky'den her zaman etkilenmiş olan Mikhail Rudy, bu projeyi Mussorgsky'nin müziği ve Kandinsky'nin suluboya resimleri ve talimatlarını esas alan video adaptasyonu ile, Bir Sergiden Tablolar/Mussorgsky-Kandinsky adı altında tekrar hayata geçirdi: "Sonuç nefes kesiciydi; Rudy filmle mükemmel bir koordinasyon içinde çaldı ve Kandinsky'nin resimleri sahnenin üzerindeki büyük ekrandan kelimenin tam manasıyla fırlıyordu." (More than the Music)

    Konserin ikinci yarısında ise yine bir Mikhail Rudy projesi olan Renklerin Sesi, Marc Chagall'ın Garnier Operası'nın ihtişamlı tavan resminin eskizlerinden oluşan bir animasyonla görsel ve işitsel sanatların muhteşem sentezini sunmaya devam ediyor. Rudy'nin Chagall ile olan yakınlığı, yaşarken adına müze adanan ilk sanatçı ve ayrıca büyük bir müziksever olan ünlü ressamın 90. doğum gününde Rostropoviç ve Isaac Stern ile Beethoven'ın Üçlu¨ Konçertosu'nu seslendirmesiyle başladı. Rudy, Chagall'ın Mozart, Gluck, Wagner, Ravel, Debussy ve daha birçok bestecinin eserlerinden sahneleri resmettiği Paris Operası tavan resimlerinin yayınlanmamış eskizleriyle yarattığı animasyona yine aynı bestecilerin eserleri ile eşlik ederken stiller ve renkler arası geçişin en güzel örneklerinden birini sunuyor.

    Çizgilerin harekete geçtiği, notaların renklere büründüğü bu adeta düşsel konser, tüm sanatseverlere unutulmaz bir deneyim vadediyor.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Beşiktaş

    Mekan : İş Sanat Kültür M.

    Mekan Adresi : İş Kuleleri

    Başlangıç Saati : 31.05.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 31.05.2017 22: 00: 00

    Kategori : Renklerin Sesi: Kandinsky & Chagall

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Christoph Willibald Gluck Richard Wagner Marc Chagall Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title