Haberler

Planeur "Gelecek" ile Dinleyicileriyle

Gerçek bir rock albümü dinlemeye hazır mısınız?

Türk rock müziğine yeni bir ses getirecek olan "Planeur"ün; "Gelecek'' isimli ilk albümü Avea'nın katkılarıyla ve AVEA MÜZİK-AVRUPA MÜZİK işbirliğiyle 1 Aralık'ta dinleyicisiyle buluşuyor.

Planeur, vokalist /söz yazarı Serkan Modalı ve uzun yıllar Hollanda'da yaşayan jazz/rock gitar virtüözü Onur Ataman tarafından Hollanda'da kurulan büyük çaplı ilk Türk grubu olma özelliğini taşıyor.

Biri akustik versiyon (Cennette Gibi) olmak üzere toplam 10 şarkının yer aldığı albümde; tüm söz, müzik ve düzenlemeler Onur Ataman ve Serkan Modalı'ya ait.

Planeur, ilk stüdyo albümünü Rotterdam'daki Excess stüdyosunda "kayıt mühendislerinin hocası" olarak tabir edilen Hans Pieters ile birlikte kaydetti. Onur Ataman'ın sert gitar tonları ve virtüözlük isteyen gitar sololarının ağırlık kazandığı albüm kayıtlarında Ataman'a, Gorefest ve Ayeron gibi rock gruplarından bildiğimiz Hollanda'nın ünlü rock davulcusu Ed Warby eşlik ediyor.

Vokallerde modern ve güçlü yorumu ile dikkat çeken Serkan Modalı, şarkı sözlerini yazarken yaşadıklarımızdan ve hayata dair tecrübelerimizden yola çıktıklarını ve âdeta bir film yapımcısı gibi davranarak şarkıları hikâyeleştirdiklerini - kurguladıklarını belirtiyor.

Ayrıca Planeur'ün vokal kayıtlarına, Türkiye'nin ünlü vokalistlerinden Murat İlkan da destek verdi. Planeur'ün bas gitarlarını, İspanyol jazz bas gitaristi Rafael Morales çaldı.

Bon Jovi, Metallica, Gun's and Roses, Artict Monkeys, AC/DC gibi grup ve starlarla çalışan ünlü mastering mühendisi George Marino tarafından New York'taki Sterling Sound Stüdyolarında masteringi gerçekleştirilen albümde Planeur, sert soundu ve tarzıyla gerçek bir rock grubu olarak karşımıza çıkıyor.

Güçlü sound ve melodileriyle müzik dünyasında nefesleri kesecek Planeur'ün ilham aldığı gruplar arasında ise Led Zeppelin, Pink Floyd, Dream Theater ve Foo Fighters gibi gruplar ön sıralarda yer almaktadır.

İlk klibini Böcek Yapım prodüksiyonluğunda ve Gürcan Keltek yönetmenliğinde, "Herşey Bitti" isimli şarkıya çeken Planeur, albüm fotograf çalışmalarını da ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ile yaptı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title