Haberler

    Okay Temiz - 14. Ritmin Günü

    Okay Temiz her yıl doğum gününde düzenlendiği geleneksel "Ritmin Günü" konserinde bu kez efsane grubu Oriental Wind'in müzisyenleriyle birlikte sahne alacak.

    Okay Temiz her yıl doğum gününde düzenlendiği geleneksel "Ritmin Günü" konserinde bu kez efsane grubu Oriental Wind'in müzisyenleriyle birlikte sahne alacak.

    Yahya Dai: Saksafon

    Çağdaş Oruç: Saksafon

    Ahmet Tekbilek: Tulum, zurna, ney

    Ahmet Özden : Zurna

    Aydın Borucu: Trompet

    Yamar Thiam: Konuşan davul

    Tom Güneş Temiz: Piyano, davul

    Rüstem Çenbeli: Asma davul, darbuka

    Eylem Pelit: Bas

    Babacar: Zabar

    Salifor: Dunun

    İra Diaw: Djembe

    Kanyoura Diabate: Balafon

    Sara Mbaye: Dans

    Agnes Tendeng: Dans

    KadidJa Konate: Dans

    Okay Temiz'in efsane grubu Oriental Wind bir araya geliyor.

    "Okay Temiz her yıl doğum günü 11 Şubat'ı "Ritmin Günü" sloganıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirdiği büyük bir konserle kutluyor. Sanatçı, 11 Şubat 2017'de, 14'üncüsünü düzenleyeceği geleneksel "Ritmin Günü" konserinde bu kez sahneyi efsane grubu Oriental Wind'in müzisyenleriyle paylaşacak. Temiz'in 80'nci doğum günü şerefine seneler sonra bir araya gelecek grup 1974'te Okay Temiz ve Bo bo Stenson, Lennart Aberg, Palle Danielsson gibi İskandinavya'nın önde gelen caz müzisyenleri tarafından kurulmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek konser iki bölümden oluşacak. İlk bölümde Oriental Wind'le dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatacak olan Okay Temiz, ikinci bölümde "Okay Temiz Ritim Atölyesi"nin öğrencileri ve Afrikalı zabar ustası Babacar, Senegalli djembeci İbrahim, dunun ustası Salue ile birlikte 11 Şubat'ın "Ritmin günü" olduğunu kanıtlayacak."

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ahmet Özden Pelit Aydın Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title