Haberler

    Nora Buschmann

    "Akbank Sanat Günleri" kapsamında birbirinden değerli müzisyenler sizlerle olacak.

    "Akbank Sanat Günleri" kapsamında birbirinden değerli müzisyenler sizlerle olacak.

    Nora Buschmann Berlin doğumlu uluslararası üne sahip bir gitarist. Weimar'da Franz Liszt Konservatuarı'nda, daha sonra Köln'de eğitim aldıktan sonra uluslararası yarışmalarda birçok birincilik kazandı. Carlo Domeniconi, Dusan Bogdanovic, Juan Falu, Carlos Moscardini ve Paolo Bellinati gibi çağdaş bestecilerle olan yakın iletişimi sonucu, konser programlarında değişik geleneklere ve bölgelere ait müzikleri bir araya getirmektedir.

    Sık sık Avrupa ve Güney Amerika'da konserler veren sanatçı, gitar yarışmalarında jüri olarak yer almakta ve masterclass çalışmaları yapmaktadır. Rostock Müzik Üniversitesi'nde gitar dersleri veren Buschmann, aynı zamanda Dresden Hochschule für Musik "Carl Maria von Weber"'de Dünya Müziği Bölümü'nde ders vermektedir.

    Uluslar arası Gitar Yarışması, Kutna Hora, Çek Cumhuriyeti (1986); the "Heitor-Villa-Lobos" Yarışması Esztergom, Macaristan (1987); the "Tonger Wettbewerb", Köln (1992); the "Deutscher Musikwettbewerb", Bonn (1992); Uluslararası Gitar Yarışması Gargnano, Italya (1993), sanatçının kazanmış olduğu bazı önemli gitar yarışmalarıdır.

    Nora Buschmann'ın yaptığı başlıca kayıtlar ise şunlardır: Klasik bir repertuarı yorumladığı "Live in Bern" (1999),Ortadoğu ve Akdeniz müziğinden ilham alan eserleri içeren "Suite Orientale" (2003)  ve Arjantin ve Brezilya folk müziğine yer verdiği "Apassionata. Latina "(2007). Düet olarak ise, ünlü gitarist ve besteci Carlo Domeniconi ile " Selected Works III" CD'sini kaydetti.

    Sanatçı, 2016 Ekim ayında Fahri Profesör ünvanı aldı.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Carlo Domeniconi Berlin Akbank Köln Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title