Haberler

Antalya'daki Noel Baba Müzesi Restore Ediliyor

Güncelleme:

Demre İlçesi'nde bulunan Noel Baba Müzesi'nde restorasyon, koruma ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Antalya'nın Demre İlçesi'nde bulunan Noel Baba Müzesi'nde restorasyon, koruma ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel başkanlığındaki çalışmalar, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Sema Doğan'ın bilimsel danışmanlığında yürütülüyor. Çalışmalara 8 arkeolog ve 10 işçi katılıyor.

Noel Baba Müzesi restorasyon, koruma ve onarım çalışmalarında, 2012 yılında başlayan restorasyonun eksik kalan kısımlarının tamamlanması hedefleniyor. 1989- 2009 yılları arasındaki kazılarda ortaya çıkarılan mimari yapıları koruma amacıyla da onarım ve güçlendirme işlemleri yapılıyor. Bu çalışma ile mimari yapıların doğa tahribatına karşı korunması amaçlanıyor. Ayrıca, daha önceki yıllarda kazılarda bulunan eserlerin, envanter ve tasnif çalışmalarına devam ediliyor. Duvarlardaki derz onarım ve harpuçlama işlemleri de sürüyor. Çalışmalar daha çok, müzenin kuzeyindeki ek yapılarda ve ana binanın duvarlarında devam ediyor. Depolardaki eserlerle ilgili olaraksa bir bilimsel yayın hazırlığı yapılıyor.

Eylül ayı boyunca sürmesi beklenen çalışmalarla ilgili olarak projenin bilimsel danışmanı Prof. Dr. Sema Doğan, Noel Baba Müzesi'nin yılda 500 binin üstünde ziyaretçi çeken ve Antalya bölgesinin en çok ziyaretçi ve gelir getiren ören yeri konumunda olduğunu söyledi. Prof. Dr. Doğan, "Antalya, Türk turizminin çok önemli, dünyaca ünlü bir destinasyonu. Bu nedenle bu yapıyı restore eserek daha sağlıklı bir hale getiriyoruz. Gelecek yıllarda da bütçe olanakları dahilinde çalışmalar devam edecek" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mustafa Demirel Sema Doğan Antalya Demre Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title