Haberler

Modern Dans Gösterisi Güldestan Büyülüyor

Güncelleme:

Türk toplumunun köklerinin bugüne tutunduğu bir zamanda; bir damat, bir gelin, büyülü bir aşk ve ruhun bedenle dansı.

Geleneklerin zaman içinde sürüklendiği eşsiz bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız 'Güldestan"'ı kesinlikle kaçırmayın.Sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşan Güldestan, 29 -31 Mart tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yeniden sahneleniyor. Türk balesinin büyüleyici eserlerinden biri olan bu modern dans gösterisi , izleyiciyi dans ve müziğin kusursuz ahengi ile etkileyici bir atmosferin içerisine çekiyor.Arkın Zirek'in sahneye koyduğu eserin koreografisi Beyhan Murphy , müzikleri ise Mercan Dede imzasını taşıyor.

Mart ayında 2 temsil

Türk toplumunun kültürel geçmişini bugünün yaşamıyla modern bir şekilde bağdaştırmayı başaran eser, göçebe bir toplumun izlerini yeniden yaşatıyor. Türkiye'nin ünlü isimlerinin yarattığı eser, ANTDOB dansçılarının güçlü performanslarıyla sahneye konuyor . Halit Ergenç'in seslendirdiği metinler Orhan Pamuk, fotoğraflar ise Ara Güler imzasını taşıyor. Eserde dekor tasarımı Işın Mumcu'ya , kostüm tasarımı İsmail Dede'ye , ışık tasarımı ise Micheal Odam'a ait. Selim Yılmaz'ın kondüvit olduğu eserde, ışık realizasyonu Mustafa Eski tarafından yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Mercan Dede Haşim İşcan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title