Haberler

Mahkumlardan "Mapusluk Zor Zanaat" Adlı Oyun

Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 11 tutuklu ve hükümlü, hayatlarını konu alan "Mapusluk Zor Zanaat" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 11 tutuklu ve hükümlü tarafından, "Mapusluk Zor Zanaat" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Cezaevinin konferans salonunda sahnelenen oyunda rol alan tutuklu ve hükümlüler, hapishanede geçen bir günlerini tiyatro ile anlattı. "Mapusluk Zor Zanaat" adlı oyunun bazı bölümlerinde, duygulu anlar yaşandı.

Oyunu izleyen Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Başsavcı Mehmet Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay ve diğer protokol üyeleri, tutuklu ve hükümlüleri tebrik etti. Vali Çakacak ve beraberindekiler, daha sonra, cezaevinde açılan sergiyi gezdi.

Başsavcı Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 148 bin 784 metrekarelik alan üzerine 1982 yılında kurulan Kırşehir E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tiyatro eğitimi alan 11 tutuklu ve hükümlünün bir gün içerisinde yaşadıklarını sahnede anlattığını söyledi.

Hükümlü ve tutukluların yaş, cinsiyet, eğitim ve yeteneklerine göre cezaevinde kurslara katıldıklarını belirten Şahin, "Ceza İnfaz Kurumunda, hükümlü ve tutukluların bedensel, zihinsel, ahlaki ve duygusal bakımdan gelişimlerini sağlamak için eğitim verilmektedir. Dengeli, aynı zamanda da sağlıklı bir yapıya kavuşarak geniş bir dünyaya sahip, insan haklarına ve onuruna saygılı, yapıcı, verimli kişiler olarak yetiştirilmeleri için çalışılmaktadır" diye konuştu.

Şahin, cezaevinde 6 iş kolunda 24 kişinin sigortalı olarak çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"İş yurtları aracılığıyla 6 iş kolunda 17 mesleki ve 13 sosyal kültürel olmak üzere 30 kurs açılmıştır. Kurslara katılan 448 hükümlü ve tutukludan 170'i sertifika almıştır. Resim, bağlama, okuma yazma, masa tenisi, satranç, Kur'an-ı Kerim, tiyatro, İngilizce, aile eğitimi, salıverme öncesi mahkum gelişim programı olmak üzere 10 farklı dalda kurslar düzenlenmektedir. Kurumumuzda hükümlü ve tutukluların boş zamanlarını değerlendirmeleri için 4 bin 329 kitap bulunmaktadır. 3 bin 674 hükümlü ve tutuklu, toplam 9 bin 786 kitap okudu." - Kırşehir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Özdemir Çakacak Türker Yılmaz Kırşehir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title