Haberler

'Kudüs ya da Leyla/Sumud' gala diyor

Güncelleme:

Direniş mi görmek istiyorsunuz o zaman Filistin'e bakın.

5 aydır hazırlıkları süren Kudüs ya da Leyla/Sumud oyunu seyirci en sonunda seyirci ile buluşuyor. 4 Mart C2016 Cuma günü Eyüp Kültür Merkezi'nde saat 20:30'de galası yapılacak oyun için tüm hazırlıklar ışık hızı ile sürüyor.

Seyyah Oyuncuları'nın sahneye koymaya hazırlandıkları ve merakla beklenen Kudüs ya da Leyla/SUMUD isimli tiyatro oyunu sonunda seyircisi ile buluşuyor. 4 Mart 2016 Cuma günü Genel sanat yönetmenliğini ve uyarlamasını Sinan Koşan'ın yaptığı oyun için yaklaşık 5 aydır hazırlık yapıldığı biliniyor. Zafer Kayaokay'ın süpervizörlüğündeki oyunda Murat Vanlı, Cem Sultan, Ali Hacıoğlu, Nurdan Albamya, Zehra Şahin, Tunay Çellik, Ali Şadi Tayfun, Recep Usta, Batuhan Genç rol alıyor.

Seyyah Oyuncular topluluğunun sahneleyeceği oyun, Mescid-i Aksa etrafındaki evler boşaltıldıktan sonra kalan son evde yaşananları anlatıyor. Yazım aşamasından seyir aşamasına kadar her şeyi tince eleyip sık dokuduklarını ifade eden Koşan, oyun için şunları dile getirdi:

"Hata bizim. Her şeyin sorumlusu biziz, çünkü biz bir şeyi kabullendiğimiz zaman kendimizi unutuyoruz. 800 yıllık bir geçmişten bahsediyoruz ve bunun kollarından herhangi biri sıkıntı çektiği zaman özellikle Müslümanların birbirini umursamıyor. Biz de bunu anlamak istedik."

Muhteşem Yüzyıl'dan tiyatroya transfer

Daha önce Kafes filmi ile gündeme gelen Cem Sultan Karabulut ve sevilen sahafı Murat Ercanlı'da gala için gerçekleştirilecek olan bu özel gösterimde sahne alacaklar. Daha önce Kafes filminde Mahmut isimli bir komünisti canlandıran Cem Sultan Karabulut, bu sefer aynı isimli Filistinli vatansever bir babayı canlandıracak olmasının ilginç bir tesadüf olduğunu söyledi. Yoğun iş temposu sebebi ile şu günlerde ülke dışında olan Murat Ercanlı ise sadece bu oyunda rol almak için şu an devam eden bir projeye ara verip sahneye çıkacak. Galada Yaser karakterini ise daha önce Araf filmi ile Altın Koza'da Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan ve en son Muhteşem Yüzyıl'da izlediğimiz Barış Hacıhan canlandıracak.




Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Muhteşem Yüzyıl Cem Sultan Kudüs Eyüp Sinema Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title