Haberler

Kazım Koyuncu anısına Karçal zirvesine tırmanış

Güncelleme:

Artvin'de bir grup dağcı, Kazım Koyuncu'nun vefatının 18. yılında Karçal Zirvesi'ne tırmanarak anma etkinliği düzenledi. Tırmanışta pankart açan dağcılar, zirveden topladıkları çiçekleri Kazım Koyuncu'nun mezarına dikti.

Kazım Koyuncu anısına Karçal zirvesine tırmanış

ARTVİN - Artvin'de bir grup dağcı Sanatçı Kazım Koyuncu'nun vefatının 18. yılında 3 bin 431 metre yüksekliğinde bulunan Karçal Zirvesine tırmandı.

Yakalandığı kanser hastalığından 25 Haziran 2005'de hayatını kaybeden Karadeniz rock müziğinin öncü isimlerinden Kazım Koyuncu, her yıl farklı etkinliklerle anılıyor. Ölümün 18. yılında bir grup profesyonel dağcı, 3 bin 431 rakımlı Karçal Dağına tırmanarak pankart açtı. İki gün süren tırmanışta Kazım Koyuncu pankartı açan dağcılar, çektirdikleri fotoğrafla anı ölümsüzleştirdiler. Zirveden topladıkları çiçekleri Kazım Koyuncu'nun mezarına diken dağcılar, farklı bir anma etkinliğine imza attılar.

Lisanlı dağcı Osman Demir yaptığı açıklamada, "Kazım Koyuncu'nun ölümün 18 yılında bir gurup lisanslı dağcı arkadaşımızla zirve tırmanışı gerçekleştirdik. 3 bin 432 rakımlı Artvin'in Karçal Dağlarında bir tırmanış gerçekleştirdik. Bu dağlardan topladığımız çiçekleri de Kazım Koyuncu'nun mezarı götürerek faaliyetimiz sona erdirdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kazım Koyuncu Artvin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title