Haberler

İzmir'de Yöresel Türküler Söylendi

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Yöresel Türkü ve Danslarıyla İzleyenlere Unutamayacakları Bir Akşam Yaşattı.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, yöresel türkü ve danslarıyla izleyenlere unutamayacakları bir akşam yaşattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Yönetmenliğini Celal Vural’ın üstlendiği topluluk Şanlıurfa’dan “Gele Gele Geldik” adlı türküsüyle başladığı programına, Çanakkale, Afyon- Karahisar, Ankara, Azerbaycan, Selanik, Rumeli, Kırşehin ve Kars yörelerine ait türkü ve danslarıyla izleyenlere unutamayacakları bir akşam yaşattı. Birinci bölümde Emre Oral Burç, Fulya E. Arat Altıniğne ve Yılmaz Demirtaş solist olarak katılırken, danslarıyla M. Aşkın Öz ve Yaşam Candevir renk kattı. Konserin ikinci bölümünde ise Gülseren Aygün ile Nebi Yaşar türküleriyle geceye katıldı. Konseri Emekli Orgeneral Fikret Küpeli’nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir sanatsever ilgi ve beğeniyle izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title