Haberler

İstanbul'da Kültür-sanat

Rastafari'nin değişmez müziği Reggae'nin efsanevi ismi Bob Marley'in 67.doğum günü, 4 Şubat'ta Babylon'da, 6 Şubat'ta Nayah'ta düzenlenecek programlarla kutlanacak.

Rastafari'nin değişmez müziği Reggae'nin efsanevi ismi Bob Marley'in 67. doğum günü, 4 Şubat'ta Babylon'da, 6 Şubat'ta Nayah'ta düzenlenecek programlarla kutlanacak.

Şarkılarında işlediği sevgi, barış ve kardeşlik konularıyla tüm dünyada milyonlarca hayranı olan Marley'in anısına düzenlenecek partilerde, Selekta Firuzaga, Ras Memo, Sattas, Mahi, Selekta Genjah, King Seroman, Naranjaman, Pnarzenci, Mojahfire ve Jr. Sensimilla gibi ünlü DJ'ler sahne alacak.

Trompet sanatçılarından İmer Demirer, yarın sanatçı dostlarıyla birlikte Borusan Müzik Evi'nde konser verecek.

Mor ve Ötesi, 2007 yılından beri klasikleştirdiği "Akustik" konser serisinin 5'incisinde, daha önce akustik versiyonları hiç çalınmamış, eski ve yeni birçok şarkısını, sahneye davet edeceği şarkıcı ve müzisyen dostlarıyla yarın Ghetto'da seslendirecek.

Pop müzik sanatçısı Göksel, yeni albümü "Bende Bi Aşk Var"ın ilk konserini yarın Salon İKSV'de verecek.

"Mi Kubbesi" isimli albümlerinin yayınlanmasıyla büyük bir hayran kitlesi tarafından takip edilmeye başlanan Nekropsi, derin enstrümantal kompozisyonları, ani ataklarla dinleyeni bambaşka bir hikayeye sürükleyen tarzlarıyla yarın Babylon'da sahne alacak.

Arabesk eserleri rock altyapılar, arabesk vokaller ve doğu vurmalıları kullanarak yorumlayan, arabesk formatında besteler yapan ve "Her Gün İsyanım Var" ve "Damarımda Kanımsın" albümleriyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan İstanbul Arabesque Project, 4 Şubat'ta Live Haymatlos'ta sahne alacak.

Konserlerinde Bergen'den Kamuran Akkor'a, Orhan Gencebay'dan İbrahim Tatlıses'e pek çok arabesk duayeninin eserlerini seslendiren grup, kendisini izlemeye gelen müzikseverlere arabeskin kederli değil, keyifli ve eğlenceli yönünü göstermeyi hedefliyor.

Uzun bir aradan sonra büyük bir özenle hazırladığı "Derindekiler" albümünü dinleyenlerin beğenisine sunan Kıraç, albümünün ilk İstanbul konserini 4 Şubat'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde verecek.

Mevlana Kültür ve Sanat Vakfının düzenlediği ve bestekarı bilinmeyen, bestelenmiş en eski Mevlevi ayinlerinden olduğu kabul edilen Pençgah Ayini

(Beste-i Kadim) "Sema Töreni", 5 Şubat'ta Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

-Sahne sanatları

Çin Ulusal Akrobasi Topluluğu "Rüya Takımı-Sihirli Akrobatlar", trapez, dans, akrobasi ve kung-fu'yu bir araya getiren, yer çekimine ve fizik kurallarına meydan okuyan performanslarını 3, 4 ve 5 Şubat'ta TİM Maslak Show Center'da sergileyecek.

Neil Labute'un yazıp Defne Halman ve Engin Hepileri'nin yönettiği "Zorla Güzellik" isimli komedi türündeki tiyatro oyunu, yarın Kenter Tiyatrosu'nda perdelerini açacak.

W. Gordon Smith'in yazıp Ülkü Tamer'in çevirdiği ve Hakan Gerçek'in hem yazıp, hem de oynadığı tek kişilik oyun "Van Gogh", yarın Caddebostan Kültür Merkezi Küçük Salon'da izleyiciyle buluşacak.

Levent Kazak'ın yazıp Laçin Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği, kadının sosyal konumuna dikkat çeken "Cam", yarın Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Zorlu Çocuk Tiyatrosunun yeni sezonu için Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından Andersen'in "Çirkin Ördek Yavrusu" masalından hareketle yeniden yazılan

"öteki" kavramının farklı katmanlarda işlendiği "Çirkin Ördek Yavrusu", 4 Şubat'ta Kenter Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Cesare Pavese'nin "Yaşama Uğraşı" adıyla yayımlanan günlüğünden esinlenen, ölüm gerçeğini ve onu takip eden yas sürecini konu edinen bir dans performansı olan "Bugün, Hiçbir Şey", 6 Şubat'ta Salon İKSV'de izleyici karşısına çıkacak. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bob Marley İstanbul Babylon Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title