Haberler

İlklere İmza Atacak Ödüllü Yarışma

İlk kadın savaş foto muhabirine onur ödülü

Onur ödülü Es'e

Türkiye'nin en geniş kapsamlı en bol ödüllü ve ilk kez en geniş kitlelere ulaşarak yapılan Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödüllerinin çok konuşulacak Onur Ödülü; Türkiye'nin ve Dünyanın İlk Savaş Foto Muhabiri, Semiha Es'e ( 99 yaşında) verilecek. Başvuruları 21 Mayıs da sona erecek olan Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri 6 Haziran da Cemal Reşit Rey Konser Salonun da sahiplerini bulacak.

RENKLİ ÖDÜL GECESİ

Türkiye'nin her ilin den amatör, profesyonel herkesin www.fotografsanatcisiodulleri.com ve 4 bin şubesi olan PTT lerden 21 Mayısa kadar başvurabileceği Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödüllerinin çok konuşulan ana jürisi Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar, Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Prof. Yusuf Murat Şen,Usta yorumcu ve fotoğraf sanatçısı Arif Sağ, foto muhabiri Coşkun Aral, fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı,İşadamı ve fotoğraf sanatçısı Serdar Bilgili, İşadamı Ali Şen ve Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü uzmanı Derya Sarar dan oluşuyor. Gökhan Kırdar ve Aranjör Burak Yeter gece de canlı performansları ile yer alacaklar.

Semiha ES Hakkında 1912 Doğumlu olan Semiha ES, dönemin ünlü gazetecisi Hikmet Feridun Es'in eşi. Kore Savaşına birlikte giderek, Kore Savaşı haberlerini ve görüntülerini Türk Milletine Hürriyet Gazetesi aracılığı ile aktardılar. Fotoğraf makinesi ile Savaşı görüntülediğin de hem Türkiye'nin hem de Dünya'nın ilk kadın Savaş Foto Muhabiri ünvanını da almış oluyordu Semiha ES.

Savaş sonrasında, dünyanın nerdeyse her yerine eşi ile beraber gitmiş, yapılan haberlerin fotoğraflarında yine Semiha hanımın imzası yer almıştı. Hikmet Feridun Es'in vefatından sonra, bir anlamda hayata küsmüş, o yorgun yılların istirahatına çekilmişti.

Halen 99 yaşında olan Semiha Hanım, 50'li yılların savaş foto muhabiri olarak, Tarihe adını altın harflerle yazdırmış Türk Kadınlarının simgelerinden biridir.

0536 735 34 34

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title