Haberler

Hürkuş" Filminin Bazı Sahneleri Edirne'de Çekildi

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatan "Hürkuş" filminin bazı sahneleri Edirne'de çekildi.

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatan "Hürkuş" filminin bazı sahneleri Edirne'de çekildi.

Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı filmin sahnelerinin çekimi için kentin tarihi mekanları seçilirken, Edirne Belediyesinin tarihi binasında da çekimler yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, film setini ziyaret ederek, ekiple ve oyuncularla sohbet etti.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, filmin Edirne'de çekilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Edirne'nin doğal bir film platosu olduğunu ifade eden Gürkan, "Türk havacılık tarihi açısından böylesine önemli bir ismin anlatıldığı filme ev sahipliği yapmaktan tüm Edirneliler adına mutluluk duyduk. Film gerçekten Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden birisini anlatıyor. Ortaya çıkacak filmin ne kadar kaliteli olduğunu titiz işten görebiliyoruz. Edirne, zaten tarihi dokusuyla herkesin hayran kaldığı bir yer. ve biz de hem Edirne Belediyesi, hem de Edirneliler olarak böylesine bir filme ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz." diye konuştu.

Filmin Yapım Koordinatörü Kürşat Kayaoğlu da Edirne'nin tarihi dokusunun çok güzel olduğunu belirterek, bundan dolayı kentte çekim yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Edirne'de 5 gün boyunca çekimler yapacaklarını ifade eden Kayalıoğlu, şunları kaydetti:

"Genellikle Karaağaç bölgesinde, belediye binasında ve Edirne'nin tarihi sokaklarında çekimler yapmayı düşünüyoruz. Bunlar genelde 1915 yıllarında geçen, Vecihi Hürkuş'un hayatını yansıtan bir hikaye. Edirne'nin zaten tarihi dokusunu bildiğimiz için o bizi cezbetti. Sağolsun Belediye Başkanlığımız, Valiliğimiz bizi çok destekledi. Özellikle Belediye Başkanımız bize kapılarını açtı. Trakya Üniversitesi Rektörümüz keza aynı şekilde Karaağaç'taki Güzel Sanatlar Fakültesinin kapılarını açtı."

Filmin 2018 yılının ilk aylarında vizyona girmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kudret Sabancı Vecihi Hürkuş Recep Gürkan Karaağaç Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title