Haberler

Hatay'ın anavatana katılışının 83'üncü yılı kutlanıyor

Güncelleme:

- Hatay'ın anavatana katılışının 83'üncü yılı kutlanıyor Hatay'ın anavatana katılışının 83'üncü yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

- Hatay'ın anavatana katılışının 83'üncü yılı kutlanıyor

HATAY - Hatay'ın anavatana katılışının 83'üncü yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

Hatay'ın anavatana katılışının 83. yıl dönümü nedeniyle Antakya İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma programı düzenlendi. Atatürk Anıtı'na sırasıyla Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi çelenkleri sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Ülkemizin eşsiz bir parçası olan Hatay anavatanı katılışının 83 yıl dönümünde biri büyük bir gurur ile sizlerin manevi huzurunuzdayız. Şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanı zapt etmeye karşı düşman ordularına karşı Dörtyol içimizde milli mücadelenin ilk kurşunu atan Mehmet çavuş ve Hatay halkı kadim şehir Hatay'ımızın 40 asırlık Türk yurdu ecnebi elinde esir kalamaz diyen atasının bu mücadelede yalnız olmadığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Büyük bir sadakatle vatanına bağlı olan Hatay halkı yüreklerindeki Kuvayi Milliye ruhuyla ve Tayfur sökmenin önderliğinde her inanç ve kültürden müteşekkir kırk vekilin oy birliği ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olmayı bağımsız bir devlet olmaya tercih etmişlerdir. Bu büyük sadakat ve mücadele azmiyle dünyayı örnek olan Hatay Birlik ve beraberlik konusunda aynı güçlü iradeyi muhafaza etmektedir" dedi.

Programın ardından kutlama etkinlikleri Antakya Şehitliği'nde devam etti.

Protokol üyeleri ve beraberindekiler şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Daha sonra törende şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgi'nin yaptırdığı duayla program son buldu.

Programlara Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Yayman, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Halit Erbaş ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurum müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Cumhuriyet Meydanı Rahmi Doğan Antakya Hatay Kültür Sanat Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

title