Haberler

Filmler ve Yönetmenleri Gezici Festival'de

Ankara Sinema Derneğince bu yıl 22'ncisi düzenlenen "Gezici Festival", izleyiciyi Türk sinemasının en yeni örnekleri ve yönetmenleriyle buluşturacak.

Ankara Sinema Derneğince bu yıl 22'ncisi düzenlenen "Gezici Festival", izleyiciyi Türk sinemasının en yeni örnekleri ve yönetmenleriyle buluşturacak.

Gezici Festival, 25 Kasım-7 Aralık'ta düzenlenecek. Yönetmenler Reha Erdem, Zeki Demirkubuz, Kıvanç Sezer, Mehmet Can Mertoğlu, Soner Caner, Barış Kaya ve Rıza Sönmez, filmleri seyirciyle izleyecek. Gösterimlerin ardından yönetmenlerle söyleşi yapılacak.

"Türkiye 2016" bölümünde beyaz perdeye yansıyacak filmler arasında, yönetmen Mertogˆlu'nun ilk uzun metrajlı filmi "Albüm" ilk sırada yer alacak.

Sezer'in katıldıgˆı festivallerde c¸ok sayıda o¨du¨l alan filmi "Babamın Kanatları", "Sinemanın Altın Çağı" başlıklı beş filmlik seçkisiyle festivale katılan Erdem'in son çalışması "Koca Du¨nya" ile Demirkubuz'un Toronto Film Festivali'nde go¨sterilen ve u¨c¸ dalda Asya Pasifik O¨du¨lleri'ne aday olan eseri "Kor" da izleyici karşısına çıkacak.

Oyuncu Rıza So¨nmez'in "sahte belgesel" türünde hayata gec¸irdigˆi ilk filmi "Orhan Pamuk'a So¨ylemeyin, Kars'ta C¸ektigˆim Filmde Kar Romanı da Var", ilk go¨steriminin yapıldıgˆı Berlin Film Festivali'nden bu yana c¸es¸itli etkinliklerde 18 o¨du¨l alan Caner ve Kaya'nın yo¨nettiği "Rauf" adlı film de seyircisiyle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zeki Demirkubuz Reha Erdem Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title