Haberler

Esma Esad ve Hayrünnisagül Sergi Gezdi

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'a İstanbul'da Gerçekleştirdiği Çalışma Ziyaretinde Eşlik Eden Eşi Esma Esad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül ile Geleneksel Türk El İşleri Sergisini Gezdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'a İstanbul'da gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinde eşlik eden eşi Esma Esad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile geleneksel Türk el işleri sergisini gezdi.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Esad, Çırağan Sarayı'ndaki karşılama töreninin ardından eşlerinin de katıldığı bir görüşme gerçekleştirdiler. Cumhurbaşkanları baş başa görüşmeye geçtikten sonra Hayrünnisa Gül ve Esma Esad, tekneyle Çırağan Sarayı'ndan ayrılarak Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'ne gitti.

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü'nün birlikte hazırladığı geleneksel Türk el işleri sergisini gezen Esma Esad ve Hayrünnisa Gül, ürünlerin yapım süreçlerini izleyerek, yetkililerden bilgi aldılar.

Dokumacılık, nakış, seramik, cam, tezhip, ebru ve hat sanatı gibi farklı dallardan ürünlerin yer aldığı sergide, Esma Esad cam ürünlerin yapımını ilgiyle izledi. Nazar boncuğunun yapım aşamalarını yakından inceleyen Esad, ebru sanatından ürünlerin sergilendiği bölüme ve ebru sanatına da ilgi gösterdi.

Esma Esad'a, sergiyi hazırlayanlar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Hayrünnisa Gül ve Esma Esad, serginin ardından tekneyle Çırağan Sarayı'na döndüler.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title