Haberler

Eski Model Cipleri "Off Road" Aracına Dönüştürüyor - Muğla

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Aracın yapım aşamasından detaylar -Araç sahibi Hasan Korkmaz ile röportaj -Aracın tamamlanmış hali -Korkmaz'ın arkadaşlarının aracı incelemesi -Detaylar Eski model cipleri "off road" aracına dönüştürüyor Muğla'nın Bodrum ilçesinde demirciliğin yanı sıra restoran işletmeciliği yapan Hasan Korkmaz, satın aldığı eski model arazi araçlarını yenileyerek off road aracı haline getiriyor Korkmaz: "Bu işi yapmak bana ayrı bir zevk veriyor" ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde demircilik yapan Hasan Korkmaz, ilgi duyduğu eski model arazi araçlarını satın alarak off road aracına dönüştürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Aracın yapım aşamasından detaylar

-Araç sahibi Hasan Korkmaz ile röportaj

-Aracın tamamlanmış hali

-Korkmaz'ın arkadaşlarının aracı incelemesi

-Detaylar Eski model cipleri "off road" aracına dönüştürüyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde demirciliğin yanı sıra restoran işletmeciliği yapan Hasan Korkmaz, satın aldığı eski model arazi araçlarını yenileyerek off road aracı haline getiriyor

Korkmaz:

"Bu işi yapmak bana ayrı bir zevk veriyor"

ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde demircilik yapan Hasan Korkmaz, ilgi duyduğu eski model arazi araçlarını satın alarak off road aracına dönüştürüyor.

İlçeye bağlı Yalıkavak Mahallesi'nde demircilik ve restoran işletmeciliğiyle uğraşan Korkmaz, küçüklüğünden bu yana ilgi duyduğu eski model arazi araçlarını satın aldıktan sonra yenileyip off road aracı haline getiriyor.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski model araçlarla uğraşmaktan büyük keyif aldığını söyledi.

Satın aldığı eski model ciplerin bütün aksamlarını çıkarttığını belirten Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Araçta çürük varsa onları tespit edip gerekli tamir ve boya işlemlerini yapıyoruz. Kavis verilecekse bu işlemleri de yapıyoruz. Amortisörleri ve lastik ebatlarını büyütüyoruz. Tüm kablo ve diğer malzemelerini orijinal hale getiriyoruz. Kişiye göre, talebe göre bu işlemleri uyguluyoruz. Bu işi yapmak bana ayrı bir zevk veriyor. Yaptığım işle ilgili insanlardan çok iyi izlenimler alıyorum."

"Hobi olarak başladığım bir iş"

Bodrum'da 25 yıldır demircilikle uğraştığını ifade eden Korkmaz, "Bu, hobi olarak başladığım bir işti. Üçüncü aracımı yapmaya başladım. Teknik konularla ilgili tıkandığım noktalarda tamirci arkadaşlarımdan da yardım alıyorum, fikir ediniyorum. Bazen deneme yanılma, bazen de İstanbul'daki bazı tanıdığım parçacılardan destek alıyorum. Bu işin ustası yok denilecek kadar azaldı" diye konuştu.

Korkmaz, eski model aracı yenilediğini, taktığı özel lastiklerle ve vinçle de off road aracı haline getirdiğini anlatarak "Vincini de taktığım zaman tam bir off road aracı olacak. Ondan sonra istediğim gibi kullanma şansı yakalayacağım" dedi.

Bu işlemleri, araçların ruhsattaki ana özellikleri, rengi ve diğer özelliklerini bozmadan yaptıklarını söyleyen Korkmaz, bu nedenle yasal anlamda herhangi bir sorun oluşmadığını ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Korkmaz Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title