Haberler

DYO Resim Yarışması'nın Ödüllü Eserleri Erzurum'da

Güncelleme:

Erzurum, bu yıl 35'incisi düzenlenen 'DYO Resim Yarışması'nın ödüllü eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Erzurum, bu yıl 35'incisi düzenlenen 'DYO Resim Yarışması'nın ödüllü eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Fuaye Alanı'ndaki serginin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Gök, merkez Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Yaşar Holding A.Ş. Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Yaşar Holding A.Ş. Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaş, yarışmaya Türkiye'nin dışında Almanya, İsveç, Bulgaristan ve Romanya'dan 944 sanatçının 1585 eserle katıldığını hatırlatarak, seçici kurulun 7 eseri ödüle, 58 eseri de sergilenmeye layık gördüğünü bildirdi. Yarışmanın 1967 yılında başladığını anımsatan Yiğitbaş, şimdiye kadar 12 bin 886 sanatçının 21 bin 715 eserle yarışmalara katıldığını ve 196 sanatçının ödüllendirildiğini belirtti. Serginin Erzurum'dan sonra Rusya'da açılacağına dikkat çeken Yiğitbaş, 46 yılda açılan 127 sergide 2 bin 773 eserin sanatseverlerle buluştuğunu söyledi.

Sergi 31 Mayıs'a kadar açık kalacak. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Atatürk Üniversitesi Fahrettin Korkmaz Yakutiye Erzurum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title