Haberler

Dünya Sinemasından Örnekler Başkente Misafir Olacak

Ankara Uluslararası Film Festivali'yle dünya sinemasından örnekler sinemaseverlerle buluşacak.

Ankara Uluslararası Film Festivali'yle dünya sinemasından örnekler sinemaseverlerle buluşacak.

Festival yönetiminden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5-15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek gösterimlerde, Polonyalı yönetmen Andrzej Wajda'nın yeni filmi "Walesa" ve Cannes Film Festivali'nden ödüllerle dönen Kanadalı yönetmen Xavier Dolan'ın çektiği "Tom at the Farm" seyirciyle bir araya gelecek.

İngiliz yönetmen David Mackenzie'nin yönettiği "Starred Up"la; Terry Gilliam'ın fantastik türdeki eseri "Brazil" ile görücüye çıkacak.

Romanya yapımı animasyon belgesel "Crulic The Path to Beyond", bu yılın konuk ülkesi seçkisinde gösterilecek.

Festival kapsamında gösterilecek bir diğer yapım, İspanyol sinemasından Paolo Berger'in siyah beyaz ve diyalogsuz çektiği, Pamuk Prenses öyküsüne cesur bir yorum olarak nitelenen ve 1920'lerde kadın bir boğa güreşçisinin anlattıldığı "Blancanieves" olacak.

Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet'in, 12 yaşında bir çocuğun Montana'dan Washington'a yaptığı tren yolculuğunu anlattığı filmi "The Young and Prodigious T.S. Spivet" de festivalde sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Suudi bir kadın tarafından gizlice çekilen, ülkenin uzun metrajlı ilk filmi olan "Wadjda" festivalde görülebilecek.

Feminist yönetmen Margarethe von Trotta'nın yönettiği "Hannah Arendt"; Fransız "Yeni Dalga" yönetmenlerinden Jean Luc Godard, onun çağdaşı İngiliz yönetmen Peter Greenaway ve Portekiz sinemasından Edgar Pera'nın birer bölümünü çektiği "3x3D"; batı Avustralya'da dört deve ve sadık köpeğiyle çölü geçmeye çalışan "Robyn"nin öyküsünü anlatan "Tracks" ile Orson Welles'in, beyaz perdeye taşıdığı "Othello'nun Trajedisi: Venedik Bataklığı festivalde gösterilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

up Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title