Haberler

Darülaceze'de Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Kutlama kapsamında Kamuran Akkor, konser verdi.

Sanatçı Kamuran Akkor, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Darülaceze'de konser verdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Kadınlar Günü, Darülaceze Başkanlığı'nda sanatçı Kamuran Akkor'un sahne aldığı bir etkinlikle kutlandı.

Darülaceze Başkanlığı'nda yaşamlarını sürdüren kadınlar, Film-San Vakfı'nın da desteğiyle düzenlenen programda bir araya geldi.

Darülaceze Başkanlığı Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Darülaceze İdare Meclisi üyeleri Hamza Cebeci, Zehra Sevingen Sağır ve darülaceze sakinleri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Nevzat Bayhan, Dünya Kadınlar Günü'nün, Abdülhamid Han'ın banisi olduğu kurumda gerçekleştirilmesinin, güne daha da büyük anlamlar kazandırdığını belirtti.

Kadın denilince akla ilk önce annelerin geldiğini aktaran Bayhan, insanlığın en az yarısını temsil eden bu güzide insanların, hanımefendilerin sadece bir günde anılmasının yeterli olmadığını vurguladı.

Bayhan, "Gönül denince, sevgi denince, şefkat denince akla ilk gelen kişi annemizdir. Onların her gün anılması, her gün baş tacı edilmesi gerekir. Dolayısıyla incelik denince, zarafet denince, insanı insan yapma yolunda özveri denince aklımıza o hanımefendiler gelir. O, baştacı hanımefendilerin gününü kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra sahne alan Kamuran Akkor, bir hayalinin de Darülaceze'de konser vermek olduğunu belirterek, hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olan Bayhan'a teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Nevzat Bayhan Darülaceze Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title