Haberler

Cesar Sinema Ödüllerine Yeni Juri Başkanı Seçilmeyecek

Fransa'nın Oscar'ı olarak bilinen ve bu yıl 42'ncisi düzenlenecek Cesar Sinema Ödülleri yarışmasına yeni jüri başkanı seçilmeyecek.

Fransa'nın Oscar'ı olarak bilinen ve bu yıl 42'ncisi düzenlenecek Cesar Sinema Ödülleri yarışmasına yeni jüri başkanı seçilmeyecek.

Organizasyon komitesinden yapılan yazılı açıklamada juri başkanlığından çekilen yönetmen Roman Polanski'nin yerine yeni bir başkanın belirlenmeyeceği belirtildi.

Cesar Sinema Ödülleri jüri başkanlığına 18 Ocak'ta seçilen yönetmen Roman Polanski, hakkındaki çocuk istismarından kesinleşmiş cezanın tekrar gündeme gelmesi nedeniyle 24 Ocak'ta jüri başkanlığından çekilmek zorunda kalmıştı.

Polanski'nin juri başkanlığına getirilmesi Fransa'da yoğun tartışmalara yol açmış ve özellikle kadın derneklerinin organizasyonu ile protesto amaçlı 61 bin imza toplanmıştı.

Polonya asıllı Paris doğumlu Polanski, hakkındaki çocuk istismarı iddiaları üzerine Fransız vatandaşlığına geçmiş ve Fransa, ünlü yönetmeni ABD'ye iade etmeyi reddetmişti.

Cesar Sinema Ödülleri töreni 24 Şubat'ta Paris'te düzenlenecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Roman Polanski Fransa Paris Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title