Haberler

Bursa'da Kültür-Sanat Etkinlikleri

Güncelleme:

BDT, "Aklı Olan Durmaz", "Aşk Bir Şey Değildir", "Martı" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu, "Aklı Olan Durmaz", "Aşk Bir Şey Değildir", "Martı" ile "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Ömer Naci Topcu'nun yönettiği "Aklı Olan Durmaz"ın dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını da Ali Karaman yapıyor.

Harun Türköz, Emre Işık ve Arzu Özyürekin'in aralarında bulunduğu 19 kişinin rol aldığı oyunda, topluma uyum sağlayamayanların dünyasından, anlamsızca toplumu yönlendiren kurallar dizisi eleştiriliyor. "Kim deli?" sorusunun yanıtının arandığı oyunda, gerçeği görenlerin mi yoksa işine geleni görenlerin mi deli olduğu irdeleniyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'den itibaren izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz yapıyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın-erkek ilişkileri anlatılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 11 Ocak'ta 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Levent Suner'in yönettiği "Martı"nın dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Erçin Işık, Şükrü Reha Taşman, Cansu Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, Rusya'nın 19'uncu yüzyıl sonları anlatılıyor. Taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde 19'uncu yüzyılın sonundaki çöküntünün ele alındığı oyunda, yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişim de irdeleniyor. Oyunun dramatik özünü ise artık sonu gelen aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramaması oluşturuyor.

Oyun, 14-15 Ocak'ta AVP Sahnesi'nde saat 20.00'de sahnelenecek.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın üstlendiği oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 12 ve 14 Ocak tarihlerinde saat 14.00'ten itibaren minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Buzlar Çözülmeden" oyununu sahneleyecek.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan bu oyunun yönetmenliğini, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımını Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli yapıyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikayesi anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 11 Ocak'ta ise 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşturulacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Volkan Çetinkaya Harun Türköz Aytuğ Dereli Ali Karaman Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title