Haberler

''Bilkent Tiyatrosu'ndan "Yolcular"

Güncelleme:

Bilkent Tiyatrosu Sam Bobrick'in "Yolcular" adlı oyununu sahneliyor.

Ekin Tunçay Turan'ın çevridiği "Yolcular"ın yönetmenliğini Erdal Küçükkömürcü yapıyor. Işık ve dekor tasarımı Yılmaz Ertekin, makyaj Yeşim Arsoy Baltacıoğlu'na ait. Yolcular'da Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü son sınıf öğrencileri Zeynep Koltuk, Tansel Aytekin, Ahmet Ayaz Yılmaz, İdil Talu, Ebru Tartıcı, Haluk Kaya ve Emrullah Çakay rol alıyor.

"Gidilecek yer değil, yolculuğun kendisi güzeldir..." diyor, oyunun yönetmeni Erdal Küçükkömürcü ve devam ediyor "Sam Bobrick Yolcular'da; zaman, insan, sevinçler, üzüntüler, vazgeçmeler, pişmanlıklar konusunda bir çok şey anlatıyor. Ama benim için bu oyun, oyunculuk eğitimlerinin okuldaki son yılında öğrencilerimizle biz hocaların, bir istasyondaki vedalaşma seremonisidir."

"Yolcular" çok az insanın uğradığı ve yolculuğuna başladığı bir otobüs garında geçiyor. Buradan yolu geçen herkesin birbirinden karmaşık ve komik hikayeleri var. Bu kadar da olmaz dedirten, ama son derece gündelik tuhaf öykülerle yollarına devam eden kahramanlarımız, modern dünyaya ayak uydurmaya çalışıyorlar.

Oyun yazarı Sam Bobrick 1932'de Chicago'da doğdu. Korkunç geçen ilk üniversite yılından sonra; Hava Kuvvetleri'ne katıldı. Kariyeri The Tribe Scribe adlı aylık politik bir gazetede editör olmasıyla bir anda yön değiştirdi. Yazdıkları nedeniyle pek çok kez davalık oldu. 3 yıl 3 ay ve 23 gün sonunda Hava Kuvvetleri'nden atıldı ve üniversiteye geri döndü. Illinois Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, ilk iş olarak Captain Kangaroo adlı televizyon programına yazar oldu. Televizyona programlar yazarken aynı zamanda The Craft Music'de, New York'da oyun yazarlığı yapmaya başladı. 30'dan fazla oyuna yardımcı yazarlık yaptı. Bu oyunlardan The Psychic ile 2011 Mystery Writers of America Adgar ödülünü kazandı.

Televizyon ve sahne dışında Elvis Presley, Brian Ferry ve Los Lobos için de şarkı sözü yazarlığı yapmıştır. Son zamanlarda Sam ve oğlu Joey, country western comedy albümü olan The Cow Pies'in de söz ve müziğini beraber yazmışlardır. Sam Bobrick, yazar Julie Stein ile evlidir ve beraber pek çok oyun yazmışlardır. Üç çocukları, iki evlatlıkları, iki de torunları vardır. Sam Bobrick, sahne yönetmenleri ve Amerika'nın koreografları ile dramaturglar derneklerine üyedir, bununla birlikte Amerika ve Kanada için pek çok oyun yazmıştır.

Bilkent Tiyatro Salonu'nda 16, 17, 18 ve 21 Aralık'ta saat 20.00'de başlayacak "Yolcular" temsillerinin biletleri www.mybilet.com adresinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Bilkent Üniversitesi Erdal Küçükkömürcü Zeynep Koltuk Ahmet Ayaz Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title