Haberler

Aslan Asker Şvayk" Oyunu Sanatseverlerle Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Aslan Asker Şvayk" oyunundan detaylar Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali kapsamında "Aslan Asker Şvayk" oyunu Bursalı tiyatroseverlerle buluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"Aslan Asker Şvayk" oyunundan detaylar Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali kapsamında "Aslan Asker Şvayk" oyunu Bursalı tiyatroseverlerle buluştu.

Oyun günümüzde savaştan kaçarak ülkemize sığınan mültecilerin durumu ve savaşın nasıl bir felaket olduğunu vurguluyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tiyatrıo Topluluğu'nun hazırladığı oyun Ahmet Vefik Paşa Tiyatro Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"Aslan Asker Şvayk" oyunu, dünyanın yeniden paylaşıldığı bir savaşta, romatizmalı bacaklarıyla cepheye çağrılan ve bir köpek satıcısı olan Şvayk'ın cepheye ulaşıncaya kadar geçen süreçte yaşadığı maceraları konu ediyor.

Jaroslav Hasek'in yazdığı, Yunus Emre Bosdoğan'ın yönettiği Fatih Veli Ölmez'in müziğiyle renk verdiği, Filiz Sızanlı'nın koreografisiyle hayat bulan oyunda Sermet Yeşil, İsmail Dündar, Ercüment Yılmaz ve İlkyaz Arslan gibi oyuncuların sergilediği performans seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title