Haberler

    Ambrogio Sparagna

    Güney İtalya'nın şiirsel ve teatral müzik adamı Ambrogio Sparagna Ankara Dünya Müzikleri Festivali kapsamında ilk kez Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor.

    Güney İtalya'nın şiirsel ve teatral müzik adamı Ambrogio Sparagna Ankara Dünya Müzikleri Festivali kapsamında ilk kez Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor.

    Son dönem İtalyan halk müziğinin en önemli müzisyenlerinden biri olarak gösterilen AMBROGIO, bu son projesinde Güney İtalya ve Akdeniz müzik geleneğini şarkılarıyla ve besteleriyle sergiliyor.

    Geniş bir yelpazedeki geleneksel ve orijinal şarkılardan oluşan bu projede, Ambrogio Sparagna'nın akordeonunun melodik ve armonik zenginliğiyle; zilli tefin, ciaramellonun(geleneksek obua) ve gitarın  tutkulu ve ritmik gücü buluşuyor.  Ambrogio seyirciyi sanat ve eğlence dolu, Napolitan maskeli çılgın bir eğlenceye davet ediyor.

    TARANTA D'AMORE -Dans şenliği gecesi

    İtalyan halk geleneğine özgü pek çok müzik aletinden oluşan ve Maestro Ambrogio Sparagna'nın yönettiği "ORCHESTRA POPOLARE ITALIANA", müzikseverlere yarımadanın Puglia bölgesine ait Tarantellas ve Pizziche odaklı  inanılmaz bir müzik ve dans akşamı vaad ediyor.  Sahnenin merkezinde Ambrogio Sparagna orkestrayı yönetir, müzisyenleri dans etmeye ve izleyicilerle eğlenceli bir etkileşime girerek adeta bir İtalyan köy şenliği tadında, hayat dolu bir Taranta d'Amore büyüsünü ve enerjisi paylaşır.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Güney İtalya Akdeniz Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title