Haberler

Altın Portakal'da 13 Filmin 9'u İlk Film

Güncelleme:

48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması dalında yarışacak filmler açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı&AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ulusal uzun metraj dalında 48. Altın Portakal'a başvuran 45 film arasından 13 filmin yarışmaya seçildiğini bildirdi.

13 filmin 9'u ilk film

Altın Portakal'a bu yıl başvuran 45 filmden 30'unun, yarışmaya hak kazanan 13 filmden 9'unun yönetmenlerinin ilk filmi olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Akaydın son dönem Türk sinemasındaki gençleşme eğilimine dikkat çekerek; Türk sinemasını ulusal ve uluslararası alanda zirveye taşıyacak usta yönetmenler bu gençler arasından çıkacaktır", dedi.

Yarışmaya hak kazanan13 filmden 1 filmin yönetmeni kadın.

Portakal'ın bu yılki yarışmacıları

Başkan Mustafa Akaydın;

8 Eylül Perşembe günü Türker İnanoğlu Vakfı Sinema-Tiyatro Müzesi'nde (TÜRVAK) toplanan Mahinur Ergun (yönetmen), Fide Motan (yönetmen), İlksen Başarır (yönetmen), Selda Çiçek (yönetmen-sanat yönetmeni), Prof. Dr. Ruken Öztürk (akademisyen), Ayşegül Çetin (yapımcı), Tuba Büyüküstün (oyuncu), Beste Bereket (Oyuncu) ve Nil Kural'dan (sinema yazarı) oluşan Ön Jüri değerlendirmesi sonunda:

Serdar Akar'ın yönettiği "Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm"

Raşit Çelikezer'in yönettiği "Can"

Ramin Matin'in yönettiği "Canavarlar Sofrası" (ilk film)

Hüseyin Eleman'ın yönettiği "Fedakar" (ilk film)

Çiğdem Vitrinel'in yönettiği "Geriye Kalan" (ilk film)

Hasan Tolga Pulat'ın yönettiği "Güzel Günler Göreceğiz" (ilk film)

Egemen Sancak'ın yönettiği "Hangi Fillm" (ilk film)

Erdal Rahmi Hanay'ın yönettiği "Hicaz" (ilk film)

Kenan Korkmaz'ın yönettiği "Lüks Otel" (ilk film)

Ümit Ünal'ın yönettiği "Nar"

Savaş Baykal'ın yönettiği "Öngörüye Ağıt"

Shiar Abdi'nin yönettiği "Yürüyüş" (ilk film)

M.Caner Alper – Mehmet Binay'ın yönettiği "Zenne" (ilk film)

adlı filmlerin 48.Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na seçildiğini bildirdi.

Jüri'ye Müjde Ar başkanlık edecek

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın ana jürisine Müjde Ar başkanlık edecek. Jüride yer alan diğer isimler yönetmen Handan İpekçi, oyuncular Vahide Gördüm, Bergüzar Korel; yazarlar Ayşe Kulin, Yaşar Seyman; sanat yönetmeni Annie Geelmuyden Pertan, müzisyen ve oyuncu Şevval Sam, sinema eleştirmeni Melis Behlil, akademisyen Prof. Dr. Serpil Kırel ve Çiğdem Anad' dan oluşuyor.

8 – 14 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda birinci gelen film 350 bin TL ile ödüllendirilecek. En İyi İlk Film'e 50 bin TL verilecek. Uzun Metraj'da En İyi Yönetmen ödülü 50 bin; En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik ödüllleri 30'ar bin TL olarak belirlendi.

Ödüller, 14 Ekim 2011'de düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni'nde sahiplerini bulacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title