Haberler

Adnan Saygun Sizi Bekliyor

Güncelleme:

Yeni haftada yine dolu dolu bir program var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), önümüzdeki hafta yeni bir sanat şölenine daha hazırlanıyor. İki konser, bir piyano resitali ve bir resim sergisine evsahipliği yapacak merkez, İzmirli sanatseverlere keyifli saatler yaşatacak.

Haftanın ilk günü, 15 Ekim Pazartesi "Golden Horn Brass" grubunun konseri düzenlenecek. Saat 20.00'de başlayacak konserin biletleri öğrenci 3 TL, tam 5 TL'den AASSM ve İzmir Sanat gişelerinden temin edilebilecek. 2 trompet, trombon ve tubadan oluşan grup, 2004 yılından beri müzik yolculuğuna devam ediyor.

17 Ekim Çarşamba günü "Madımak" grubu İzmirlilerle buluşacak. Saat 20.00'de başlayacak konserin biletleri öğrenci 5 TL, tam ise 10 TL'den AASSM ve İzmir Sanat gişelerinden temin edilebilecek. Konserde Cengiz Özdemir (Piyano), Eylem Pelit (Bas), Volkan Kaplan (Bağlama), Çağdaş Oruç (Saksafon) ve Volkan Öktem (Davul) sahne alacak.

18 Ekim Perşembe akşamı ünlü Azeri sanatçı "Samir Mirzayev"in piyano resitali düzenlenecek. Saat 20.00'de başlayacak olan konserin biletleri öğrenci 3 TL, tam 5 TL'den AASSM ve İzmir Sanat gişelerinden temin edilebilecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 18 Ekim'de bir de resim sergisine ev sahipliği yapacak. Şölen Kipöz'ün "Kavramsal moda tasarımı sergisi", "Ahimsa ile giysilere ikinci bir yaşam olanağı" ismiyle 12 Kasım'a kadar İzmirlilerin ziyaretine açık kalacak. Yaşayan varlıkları incitmeme erdemi ve her türlü yaşam şeklinin kabulüne kendini adama felsefesi anlamına gelen "Ahimsa", kavramsal moda tasarımı konusunda Türkiye'nin ilk sergisi olma özelliğini taşıyor. Sergi, "sürdürülebilir" ve "ekolojik" tasarımlarıyla ilgi çekiyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ahmed Adnan Saygun Adnan Saygun Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title