Haberler

8. Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli" Sergisi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmaları amacıyla düzenlenen sergi açıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmaları amacıyla düzenlenen "8. Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli" sergisi açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi ve Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) iş birliğiyle düzenlenen sergi için Sultanahmet Meydanı'nda açılış töreni düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı Özleyiş Topbaş, törende yaptığı konuşmada, 8'incisini düzenledikleri serginin aslında 10 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Mardin'den kadınların 10 yıl önce kendilerine ulaştığını anlatan Topbaş, "Kadınlar, 'Biz üretiyoruz ama ürettiklerimizi satmak için sizden yardım istiyoruz' dediler. Böylelikle çalışmamızı başlattık. İkinci yılında Mardinlilerle bu çalışmayı yürütürken, 'Neden tüm ÇATOM'larla yapmayalım?' dedik. Üçüncü yılında tüm ÇATOM'ları davet ederek çalışmamızı başlattık ve sekizincisiyle bugüne geldik. Yıllar ne çabuk geçiyor" diye konuştu.

Topbaş, amaçlarının daima kadına yardımcı olmak olduğunu belirterek, kadın ve ailelenin kendileri için çok büyük önem teşkil ettiğini dile getirdi. Çalışmanın devamını getireceklerini aktaran Topbaş, güzel sonuçlar edilmesi temennisinde bulundu.

GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de ÇATOM'ların şu ana kadar 250 binden fazla kadına ulaştığını söyledi.

Sergiye katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür eden Karahocagil, "Çok uzun soluklu bir proje. Hem yerel, hem merkezi idare hem de hanımların birlikte oluşturduğu bir proje. Bugüne kadar 1 milyondan fazla gelir elde edilerek Güneydoğulu hanımlara aktarıldı" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Karahocagil, Özleyiş Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun eşi Gülser Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ve ÇATOM temsilcileri, serginin açılışını yaptı.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinden gelen kadınların el ürünlerinden oluşan sergi, 21 Haziran'a kadar görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özleyiş Topbaş Sultanahmet Mardin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title