Haberler

40 Yıldır Eşinin Gözü Oluyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan bedensel engelli Hasan Ali Kaplan, 40 yıldır aynı yastığa baş koyduğu görme engelli eşinin her şeyiyle ilgileniyor.

DUYGU AVUNDUK - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan bedensel engelli Hasan Ali Kaplan, 40 yıldır aynı yastığa baş koyduğu görme engelli eşinin her şeyiyle ilgileniyor.

Doğuştan ayağında kısalık ve eğrilik olan 76 yaşındaki Kaplan, yaklaşık 40 yıl önce ayakkabı boyacılığı yaparken tanıdıklarının tavsiyesiyle tanıştığı görme engelli Türkan Kaplan ile evlendi. Çocukları olmayan ve engellerini birlikte aşan Kaplan çifti, 40 yıl mutlu bir evlilik sürdürdü.

Hasan Ali Kaplan, görme engelinin yanı sıra yaklaşık 10 yıldır kalp ve böbrek rahatsızlıkları sebebiyle ayağa kalkmakta dahi güçlük çeken eşini yalnız bırakmayarak tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hasan Ali Kaplan, AA muhabirine, eşinin görme engelli olmasına rağmen her yere birlikte gittiklerini ve hastalanmadan önce evinin tüm işlerini tek başına yaptığını söyledi.

Rahatsızlıkları artan eşinin yaklaşık 10 yıldır tüm günü yatakta geçirdiğini anlatan Kaplan, "Bazen zorladığımda kalkıp oturuyor. Onu tek başına evde bıraksam, ilaçlarını alamıyor, ayağa kalkamıyor, yemeğini yapamıyor, zaten gözleri de görmüyor. Eşim hastalanınca işimi de yapamaz duruma geldim. Bir hayırseverin yardımıyla isteğe bağlı emekli oldum." dedi.

Kaplan, evlilik hayatları boyunca engellerine rağmen hiç zorlanmadıklarını belirterek "Hastalanmasaydı iyiydi, geçinip gidiyorduk. Şimdi bütün bakımını ben yapıyorum. Yaklaşık 10 yıldır hastalıklarıyla birlikte yaşıyoruz. Hastaneye götürüp getirmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Eşinin rahatsızlığından dolayı pek yemek yiyemediğini dile getiren Kaplan, "Ben de oturuyorum, bir şey yiyeyim diye ama o yemek yiyemediği için ben de karnımı tam doyurmadan kalkıyorum. O iyi olup düzelirse ben de memnun oluyorum. O hasta olunca ben de hasta oluyorum. Hanım da hem benim hem de kendi haline üzülüyor ama elden bir şey gelmiyor." dedi.

"Beyim de bana bakmazsa benim halim ne olur"

75 yaşındaki Türkan Kaplan ise bebekken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görme yetisini kaybettiğini ifade ederek engeline rağmen ailesinin kendisine her işi öğrettiğini ve yaptırdığını anlattı. Rahatsızlıklarının artması üzerine işlerini yapamaz hale geldiğini aktaran Kaplan, şunları kaydetti:

"Şekerden böbrek ve kalp yetmezliğine, yüksek tansiyondan romatizmaya, ülsere kadar birçok hastalığım var. Art arda hastalıklarım artınca beyimin eline düştüm. Her şey için onun eline bakıyorum. Atletimi bile o bulup bana giydiriyor. Beyim bana çok hizmet ediyor. Allah ondan razı olsun. Beyim de bana bakmazsa benim halim ne olur? Benim yüzümden o da bir yere gidip gelemiyor. O da bana üzülüp hastalanıyor. Ona da üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ali Kaplan Ortahisar Trabzon Kültür Sanat Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title