Haberler

18. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne Şeref Bilsel Layık Görüldü

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından verilen Altın Portakal Şiir Ödülü'nün bu yılki sahibi "Dünyanın Külü" kitabıyla Şeref Bilsel oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından verilen Altın Portakal Şiir Ödülü'nün bu yılki sahibi "Dünyanın Külü" kitabıyla Şeref Bilsel oldu.

Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad ve Şükrü Erbaş'tan oluşan seçici kurul, 18. Altın Portakal Şiir Ödülü'nün, 2013 yılında İkaros Yayınları'ndan çıkan "Dünyanın Külü" adlı eserinden yola çıkarak Şeref Bilsel'e verilmesini kararlaştırdı.

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Doğan Hızlan, Altın Portakal Şiir Ödülü'nün 1997 yılından bu yana her yıl bir şaire verildiğini söyledi. Jürinin, "Dünyanın Külü" kitabıyla Şeref Bilsel'i layık gördüğü ödülün gerekçeli kararını açıklayan Hızlan, şunları kaydetti:

"Şeref Bilsel'in şiiri, gündelik hayatın kuşatmasına bir itirazdır. Dünyanın nesnelerini insanileştiren diliyle, ev içlerini dünyanın ufkuna geren bakışıyla dünyayı ev içlerine getiren bir özgürlük arayışıdır. Sözcük seçimi, imge örgüsü, yakaladığı yüksek müzikalite göz önüne alınarak 18. Altın Portakal Şiir Ödülü'nü 'Dünyanın Külü' kitabıyla Şeref Bilsel'e verilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir."

Şeref Bilsel de şairlerin görevinin hatırlama ve hatırlatma olduğunu söyledi. Bilsel, "Bu ödülü, neresinden dökülecek diye tutmaya korktuğumuz bu sevgili ve tedirgin memleketimizin dilinde, dağında, parklarında heba edilmiş, üstü ağıtlarla örtülmüş gençler adına alıyorum" diye konuştu.

AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı, kentte düzenlenen film, piyano, gitar gibi festivallerin Antalya'nın kültür ve sanat şehri olması adına önemli olduğunu vurguladı. Dağıstanlı, bu coşkunun kentin her tarafına yayılması için tüm Antalyalılardan destek istedi.

Konuşmaların ardından Şeref Bilsel'e ödülünü Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal verdi. Törende Kırmızı Kedi Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmeni İlknur Özdemir ve onur konuğu İsmail Mert Başat'a plaket verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Doğan Hızlan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title