Haberler

Tarkan Kulak'ın Diploma Sevinci

Güncelleme:

ATO Meclis Başkanı ve Kazakistan'ın Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, öğrencilik yıllarına yeniden dönüp diploma sevinci yaşadı.

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı ve Kazakistan'ın Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, öğrencilik yıllarına yeniden dönüp diploma sevinci yaşadı.

Tarkan Kulak, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ)'nün Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans programındaki öğrenimini başarı ile tamamlayarak diploma almaya hak kazandı. Yüksek lisans diplomasını BTÜ'nün 2015 Yılı 2. Dönem Mezuniyet Töreni'nde alan Kulak, ailesiyle birlikte katıldığı törende duygu dolu anlar yaşadı.

Konuşmasında, günlük hayatta ve iş dünyasında yeniliğin çok önemli bir yerde olduğunu belirten Kulak, "Bir tarafta tüketiciler her şeyin en yenisini talep ediyor; diğer tarafta en iyiyi, ileri teknolojiyi, verimli ve düşük maliyetli olan ürünleri sunan; katma değer üreten işletmeler kıyasıya rekabetten başarılı çıkabiliyor. Üniversite eğitimim üzerinden yıllar geçtikten sonra akademik bakış ve bilgi dopingi yapma niyetiyle, gelip yüksek lisans diploma programına kaydoldum. Son bir yılıma bakıyorum da çok iyi yapmışım" dedi.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ise Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden büyük bir farkı olduğunu belirtti. Kuruluş yıllarında bir dizi imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Ersoy, "Şu anda 104 devlet üniversitesinden 103'ü bir yüksek okul veya bir fakülte etrafında bir takım imkanlara sahiptiler. Ancak bizim üniversitemiz hiçbir şeyi yoktu. Sıfırdan bu günlere geldik. Hedeflerimizden birisi de lisans üstü çeşitliliği ve kaliteyi arttırmaktır. Bizim üniversitemiz akreditasyonlu bir üniversitedir. Uluslararası standartlarda. 2 yıldır aktifiz ve şu anda uluslararası ortak diplomalarımız var" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra mezun öğrencilerin diplomaları dağıtıldı. Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı ve Kazakistan Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak diplomasını BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy'un elinden aldı. Sevincini yakınlarıyla paylaşan Tarkan Kulak, öğrenci arkadaşlarıyla birlikte kep attı ve modaya uyarak selfie çektirdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarkan Kulak Kazakistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title