Haberler

Kula Demokrasi Nöbetinde

Kula’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri 20. gününde devam ediyor.

Kula'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri 20. gününde devam ediyor.

Kula Yunus Emre Demokrasi meydanında gerçekleştirilen demokrasi nöbetine Kula Kaymakamı Murat Güven, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, İlçe jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Binlerce kişinin katıldığı programa Şehzadeler Belediyesi mehter takımının gösterisi ile başlayan demokrasi nöbetinde, 15 Temmuz demokrasi şehitleri için dualar edildi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini "millete ihanet" olarak değerlendirdiğini, bu olayı nefretle kınadığını belirterek, "15 Temmuz Cuma günü karanlık bir geceden aydınlık bir sabaha çıktık. Darbe girişiminin üzerinden 21 gün geçti, ülkemiz her geçen gün daha da aydınlık günlere yürüyor, yeni ve güçlü Türkiye yolunda ilerliyor. Yeni Türkiye'nin oluşması anlamında çok ciddi kararlar alınıp uygulanıyor. Bugün gelinen noktada millete ihanet edenler gerekli cevabı aldı. Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış, kazanan devlet ve millet olmuştur. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kula'da da bizler demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyoruz. 21 günü geride bıraktık ama meydanlardan ayrılmadık. Buradayız, dimdik ayaktayız" dedi.

Kula Kaymakamı Murat Güven ise yaptığı konuşmada Her gece evlerinden gelip demokrasi nöbetine katılan Kula halkına gösterdikleri bu duyarlı davranıştan dolayı teşekkür etti. Kaymakam Güven, "Türkiyemizi karanlık bir mecraya sürüklemek isteyen cuntanın, kanlı ve başarısız darbe girişimi sonrasında, tüm Türkiye'de sokağa dökülen halkımıza çok teşekkür ederiz. Bunların amacı bölmek, parçalamak ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. El ele tutuşacağız ve bunlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Allah bugünlerde olduğu gibi her daim birlik beraberliğimizi daim etsin" dedi.

"Bu alçakların insanlıkla alakası yok"

15 Temmuz'da yaşananlardan sonra tövbe kapsının tamamen kapandığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise, "Bu işe kalkışanlara bir sıfat bulamıyorum. Bunlar alçaklardan daha alçak. Hainlerden daha hain. PKK'dan daha da şerefsiz. Daha önceki darbelerin bir raconu vardı. Bu alçakların, müslümanlıkla ve insanlıkla alakası bile yok. Bunlar vatansız. Tarihin kara sayfalarında yerlerini aldılar. Yakın tarihimizde yaşanan Mısır darbesini hafızalarınızdan çıkarmayın. Bildiğiniz gibi darbe girişiminde bulunulmuş, halk sokağa dökülünce darbeciler geri çekilmişti. Halkta bunu görünce meydan ve sokakları boşalmış, bir gün sonra darbe gerçekleşmişti. Türk milleti olarak, bizler bu gaflet ve dalalete düşmeyeceğiz. Devletimizin başı reisi Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın bu bela tamamıyla def edildi değinceye kadar demokrasi nöbetlerini sürdüreceğiz. Bu ihanet şebekelerini tüm kurum ve kuruluşlardan tasfiye etmek için ülkemizde 3 ay süreyle 'OHAL' ilan ettik. Bu karar sizler için değil, bu vatansız hainler için alındı bunu bilin. Bu arada darbecilere pirim tanımayan ve demokrasimiz ve millet iradesinin yanında saf tutan tüm siyasi partilerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Güven Türkiye Kula Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title