Haberler

Kudüs'te Zeytindağı Stadyumu Aydınlatma Projesi Tamamlandı

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Zeytindağı Stadyumunun aydınlatma projesini gerçekleştirdi.

Filistin Devletinin kalkınması ve halkının desteklenmesi amacıyla onlarca proje gerçekleştiren TİKA tarafından Kudüs'de stratejik olarak çok önemli bir mevkide bulunan Zeytindağı'ında, Müslüman Arap gençler tarafından kullanılan ve Kudüs Zeytindağı Spor Kulübü tarafından idare edilen Zeytindağı Stadyumu'nun aydınlatması projesi gerçekleştirildi.

Stadyum sahası Zeytindağı'nda Sultan 2. Abdülhamid döneminde Alman protestan kilisesine bağışlanan arazi içerisinde yer alıyor. 1. Dünya Savaşı esnasında Osmanlının askeri karargahı olarak kullanılan, günümüzde de Müslüman Araplara Augusta Viktoria hastanesi olarak hizmet veren binanın arsası içerisinde yer alan sahaya İslam Kalkınma Bankasının katkılarıyla kontrolsüz iskanın önüne geçilebilmesi amacıyla stadyum inşa edildi. Filistin Devleti Gençlik ve Spor Bakanlığı Kudüs İl Müdürlüğü ile Zeytindağı Spor Kulübü'nün talepleri doğrultusunda stadyum için gereken aydınlatma sisteminin kurulumu TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 14 metre uzunluğunda 6 adet spot ışığı olan aydınlatma direkleri dikilmiş, elektrik tadilat işleri yapılmış ve bu sayede stadyumun gece ve gündüz kullanılması mümkün hale gelmiştir. Filistin'in geneli itibariyle gençlerin spor yapmasına imkân sağlayan alanların azlığı nedeniyle önemi bir kat daha artan proje sayesinde Filistinli gençlerin istifade edeceği önemli bir proje gerçekleştirilmiş oldu.

Proje kapsamında yapılan işlerin teslim töreninde, Zeytindağı Spor Kulübü üyesi gençler tarafından bir gösteri maçı yapıldı. Teslim törenine TİKA Ortadoğu Afrika Daire Başkanı Enver Arpa, TİKA yetkilileri, Zeytindağı Spor Kulübü yetkilileri ve Filistin Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törene katılan yetkililer açılışta yaptıkları konuşmalarda Türkiye tarafından yapılan her projenin Filistin halkı tarafından büyük bir şükranla karşılandığını ve kardeş Türk halkının desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Filistin Kudüs Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title