Haberler

Kudüs İçin Duamıza Amin Yaz"

Çankırı'da Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi tarafından "Kudüs için duamıza amin yaz" etkinliği gerçekleştirildi.

Çankırı'da Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi tarafından "Kudüs için duamıza amin yaz" etkinliği gerçekleştirildi.

Ahmet Yesevi Cami bahçesinde cuma namazı öncesi düzenlenen etkinlikte, 9 metrekare büyüklüğünde hazırlanan afiş üzerine cami cemaatine "amin" yazdırılarak namaz öncesi vatandaşların dualarında Kudüs'e yer ayırmaları istendi. Ayrıca, etkinlikte öğrenciler tarafından çizilen "Kudüs" temalı resim sergisi de açıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan lisenin müdürü Mehtap Meydaneri, işlerinin sanatla uğraşmak olduğunu ancak sanatçının topluma karşı sorumlulukları olduğunu söyledi.

İnsan olmak düsturundan hareketle bir yol çizdiklerini ifade eden Meydaneri, şöyle konuştu:

"Çok iyi sanatkarlar yetiştirebiliriz ancak hedefimiz yüreğinde merhamet taşıyan, vatanını, milletini, bayrağını önemseyen, imanlı insanlar yetiştirmek. 106 öğrencimizle daha önce Halep için yaptığımız sosyal sorumluluk projemizden sonra bugün, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs için, oradaki mazlumlar, mağdurlar için bir araya geldik. Okulumuz 10 resim sınıfından 16 öğrenci Kudüs için yaptığımız seminer sonrasında, yüreklerinde oradaki Müslümanların acısını hissetmiş olmalıdır ki onlar için resim çizmek istediklerini söylediler. Biz de bu duyarlı nesle destek olduk ve bugün buradayız."

Konuşmanın ardından vatandaşlar, üzerinde Kudüs için dua bulunan afişe "amin" yazarak sergiyi gezdi.

Cami cemaatinden Hilmi Erzurumlu, etkinliği başlatanların teşekkür etti. Kudüs için "amin" yazdıklarını belirten Erzurumlu, cuma namazında da Kudüs için dua edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin İnal Çankırı Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title