Haberler

Küçükkuyu Sahiline 40 Kilogram Ağırlığında Ölü Caretta Caretta Vurdu

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine Bağlı Küçükkuyu Beldesi Sahiline, 40 Kilogram Ağırlığındaki Caretta Caretta Cinsi Bir Kaplumbağa Ölüsü Vurdu.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi sahiline, 40 kilogram ağırlığındaki caretta caretta cinsi bir kaplumbağa ölüsü vurdu.

Nesli tükenmekte olan 'caretta caretta' cinsi deniz kaplumbağalarının en önemli üreme ve yaşama bölgelerinden birisini oluşturan Muğla'nın İztuzu sahillerinden yüzlerce kilometre uzaktaki Küçükkuyu sahillerine vuran ölü kaplumbağa, belediyeyi harekete geçirdi. 40 kilogram ağırlığındaki kaplumbağayı denizden çıkaran Muzaffer Koç, hayvanın kafasından kanlar aktığını ve öldürülmüş olabileceğini ifade etti. Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy ise hayvanın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi'ne gönderilerek, incelenmesini istedi. Fakülte yetkilileri ise kaplumbağayı Çanakkale'ye getirip su ürünleri müzesinde sergilemek istediklerini ifade etti. Beldede bir balıkçının buzhanesinde bekletilen kaplumbağanın, üniversite yetkililerince alınması bekleniyor. Olaya tanık olan vatandaşlardan Erkan Akbulut, sahil kesiminde uzaktan gördüğü cismin dikkatini çektiğini belirterek, "Yaklaşık 10-15 dakika sonra bu cisim sahile vurdu. Baktığımda ters, beyaz bir şeydi. Yaklaşınca kaplumbağa olduğunu anladım" dedi.

(AÖ-OMR-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title