Haberler

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’de ihracat çeşitliliğinin çok olduğunu söyleyerek, “2017 yılında 1.6 milyar dolar ihracat yaptık ama bu rakam yetersiz” dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri'de ihracat çeşitliliğinin çok olduğunu söyleyerek, "2017 yılında 1.6 milyar dolar ihracat yaptık ama bu rakam yetersiz" dedi.

KTO tarafından 'Eximbank Kredileri ve Kredi Garanti Fonu' bilgilendirme toplantısı düzenlendi. KTO Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Eximbank Kayseri Şube Müdürü Ali Can, Kredi Garanti Fonu Kayseri Şube Müdürü Alpay Aykol ve üyeler katıldı.

Toplantıda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kurdaki belirsizliklerin ihracatçıların finansman sorununu artırdığını söyledi. Hiçyılmaz, "Küresel piyasalardaki gerileme ve kurdaki belirsizlikler özellikle ihracatçılarımızın finansman sorununu artırmakta ve finansmana erişim noktasında daha fazla gayret gösterilmesini gerekmektedir. Büyük bir çaba gösteren ve 2017 yılında 157 milyar doları aşan bir ihracat rakamına ulaşmamızı sağlayan ihracatçılarımız, finansmana erişim noktasında zaman zaman zorluklar çekmektedirler. Türk Eximbank kredileri ve Kredi Garanti Fonu aracılığıyla verilen desteklerin en etkin şekilde kullanılması, iş dünyamızın taşıdığı zorlukları bertaraf edilebilecektir. Reel sektörümüz için önemli olan bu 2 kuruluşun çalışmaları ve reel sektöre katkıları 2018 yılında tüccarımıza ve sanayicimize moral olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kayseri'de 900'e yakın ihracatçı firma olduğunu hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, Kayseri'nin 2017 yılında 1.6 milyar dolar ihracat yaptığını ama bu rakamın yetersiz olduğunu kaydetti. Hiçyılmaz, "Kayseri, 900'e yakın ihracatçı firması ile 180'den fazla ülkeye ihracat yapabilmektedir. Şehrimiz ihracat çeşitliliğiyle de Türkiye'de önde gelen merkezlerden biri olma konumunda bulunmaktadır. Kayseri bu konumunu kullanarak 2017 yılında 1.6 milyar doları aşan bir ihracat kapasitesine kavuşmuştur. Zaman zaman bu rakamın Kayseri için normal olduğu, iyi olduğu ve az olduğu konuşulur ve görüşülür. Bizim ülke olarak konulan hedeflere varabilmemiz bakımından 2017 yılı içerisinde 1.6 milyar dolarlık ihracatın Kayseri için yetersiz olduğu kanaatimiz var. Bizim Kayseri olarak yapılan teşviklerden istifade etme yolunun mutlaka bulmalıyız ve bu toplantıları takip etmeliyiz" diye konuştu.

Hiçyılmaz'ın konuşmasının ardından Eximbank Kayseri Şube Müdürü Ali Can ve Kredi Garanti Fonu Kayseri Şube Müdürü Alpay Aykol katılımcılara teşvikler hakkında bilgiler verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Hiçyılmaz Ali Can Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title