Haberler

Kozan - Uykudan Uyandı, Oğlunun Şehit Haberini Aldı

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde Operasyona Giderken Bulundukları Birliğe Teröristlerin Taciz Ateşi Açması Sonucu Jandarma Çavuş 20 Yaşındaki Serdar Yeşilyurt'un Şehit Olduğu Haberi, Adana'daki Babaevine Kor Gibi Düştü. Uyuduğu Sırada Evlerine Gelen Heyetten Acı Haberi Alan Şehit Babası 55 Yaşındaki Ümmet Yeşilyurt, Haberi Veren Komutana, "karışık Rüyalar Görüyordum. Siz de Gelip, Kara Haberi Verince Korktuğum Başıma Geldi" Dedi.

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde operasyona giderken bulundukları birliğe teröristlerin taciz ateşi açması sonucu jandarma çavuş 20 yaşındaki Serdar Yeşilyurt'un şehit olduğu haberi, Adana'daki babaevine kor gibi düştü. Uyuduğu sırada evlerine gelen heyetten acı haberi alan şehit babası 55 yaşındaki Ümmet Yeşilyurt, haberi veren komutana, "Karışık rüyalar görüyordum. Siz de gelip, kara haberi verince korktuğum başıma geldi" dedi.

4'ü kız 6 çocuklu Yeşilyurt Ailesi'nin 2 erkek çocuğundan büyüğü olan Serdar Yeşilyurt'un şehit olduğu haberi, Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gelen askeri heyet tarafından aileye verildi. Saimbeylili olmalarına karşılık, 15 yıldır Kozan'da yaşayan, ilçeye bağlı Bucak Köyü'nde bir doktora ait portakal bahçesinin bekçiliğini yapan baba Ümmet Yeşilyurt, oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Bahçedeki evde yaşamını sürdürdüklerini bildiren, kızlarından biri zihinsel engelli olan baba Yeşilyurt, oğluyla dün telefonla görüştüğünü belirterek, "Kendisi üzgündü, sanki başına geleceği de biliyor gibiydi. Bana daha önce yaşadıkları bir olayı anlatıp, 'Bir arkadaşım mayın patlaması sonucu kucağımda şehit oldu, moralim çok bozuktu. Şu anda iyiyim. Ne olacağını bilmiyorum, başımıza herhangi bir şey gelirse hakkınızı helal edin' dedi. Karşılıklı helalleştik. Bugün de, evde uyumuşum. Karışık rüyalar görüyordum. Siz de gelip bu kara haberi verince korktuğum başıma geldi. Her an bir şey olacak gibi bekliyordum" dedi.

17 Kasım'da teskere alacak oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan anne 52 yaşındaki Zeliha Yeşilyurt da, "Vatan sağ olsun. Nutkum kuruldu, bir şey diyemiyorum" diyebildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title