Haberler

Koyulhisar'da Toprak Altında Kalanlar Anıldı

Güncelleme:

Sivas'ın Kuzulu mezrasında 8 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, gerçekleştirilen törenle anıldı.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 8 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, gerçekleştirilen törenle anıldı.

Anma törenine katılmak üzere ilçeye gelen Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sugözü köyü yol ayrımında İlçe Kaymakamı Şenol Turan, Belediye Başkanı İlhan Eren ve kalabalık vatandaş topluluğu tarafında karşılandı.

Kemelek ve beraberindekiler, daha sonra Kuzulu mezrası yakınında 15 kişinin adına yaptırılan anıt mezarlarının yapıldığı yerde düzenlenen anma törenine katıldı.Burada okunan Kur'anı Kerimin ardından, İl Müftüsü Yusuf Şahin tarafından ölenler için dua okundu.

Kemelek, burada yaptığı konuşmada "8 yıl önce burada 15 tane yurttaşımızı kaybettik. Onların anısına sizlerle beraberiz şüphesiz acı bir olay Allah hepsine rahmet eylesin. Nur içinde cennetine kabul etsin. Sizlere de başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

Kuzulu mezrasında meydana gelen heyelanda annesini kaybeden Merkez Valisi Amir Çiçek, olay anından itibaren devletin tüm olanaklarının bölgeye sevk edildiğini belirterek"Allah kimseye afet acısı göstermesin. Şuanda burada 8 yıl öncesi durumu hatırlıyoruz. Burada devletimizin bütün imkanları, araçlarıyla teknik elemanı ile buruya göndermesine rağmen, heyelanın devam etmesi nedeniyle hiçbir çalışma yapılamadı. Allah böyle bir afetle sabrımızı sınadı. Allah gani gani rahmet eylesin annemi, teyzemi ve diğer yakınlarımızı kaybettik, ama 'her şey Allah'tan geldi, Allah'tan olan şey' dedik. Buraya gelerek acımızı paylaşanlardan da Allah razı olsun "dedi.

8 yıl önce meydana gelen toprak kaymasında yakınlarını kaybeden Kuzulu mezrası sakinleri, Olay yeri yakınına yaptırılan anıt mezarların başında gözyaşlarına hakim olamadı. 8 yıl önce yaşanan acıyı halen içlerinde yaşadıklarını söyleyen Celal Demirci isimli vatandaş, "Cenabı Allah böyle bir acıyı bizlere bir daha göstermesin" dedi.

Sivas Valisi Kemelek ve Merkez Valisi Çiçek ile birlikte bulunan protokol, anma programının ardından Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca köye geçerek, Çiçek'in buradaki yakınlarını ziyaret etti.

Programa, Sivas İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyir Kemelek Şenol Turan Koyulhisar Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title