Haberler

Köylülerin Asfalt Yol Sevinci

Suluova ilçesine bağlı Bayırlı köyü sakinleri, köy yollarının asfaltla kaplanacak olması dolayısıyla kurban kesti.

Suluova ilçesine bağlı Bayırlı köyü sakinleri, köy yollarının asfaltla kaplanacak olması dolayısıyla kurban kesti.

Köy muhtarı Mehmet Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinin tarihinin 1620 yılına kadar dayandığını, şehzadeler şehri Amasya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi.

İlçeye 10 kilometre mesafede bulunan 83 haneli 350 nüfuslu köylerinden geçen yolun 11 köy tarafından da kullandığını anlatan Demirci, "Bir baraj, iki mesire alanı ve yaylalara ulaşmak için de kullanıldığı için köyümüzün yolunun trafiği çok yoğun oluyor. Yapılacak sıcak asfalt çalışması ile artık yollarımız daha modern ve yoğun trafiği kaldıracak kalitede olacak. Sıcak asfalt daha dayanıklı ve uzun ömürlü olduğu için uzun yıllar yolumuzda bozulma olmayacaktır." diye konuştu.

Köy yollarında genelde sathi kaplama ile parke taşı çalışması yapıldığını, sıcak asfalt uygulamasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Demirci, çalışmaları yürüten İl Özel İdaresi ekiplerine, bölge milletvekillerine, Vali, Kaymakam ve İl Genel Meclis üyeleri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Köylülerin kurban kesmesi ve dua etmesinin ardından köy yolunun asfalt kaplama çalışmaları başladı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Demirci Suluova Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title