Haberler

Köylüler Örnek Zeytin Bahçesini Gezdi

Akköy ve Sugörenli çiftçiler, Kaytazdere'deki örnek zeytin bahçesini gezdi.

Akköy ve Sugörenli çiftçiler, Kaytazdere'deki örnek zeytin bahçesini gezdi.

Zeytin ağaçlarında verim düşüklüğü yaşayan Akköy ve Sugörenli çiftçiler, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organizasyonuyla Altınova ilçesine bağlı Kaytazdere'de Ruhi Çınar ve Önder Çiftçi tarafından oluşturulan örnek zeytin bahçesinde incelemelerde bulunarak, sorunlarına çözüm aradı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar'ın refakat ettiği çiftçiler, Ruhi Çınar ve Önder Çiftçi'den uygulamlar hakkında bilgi aldı.

Örnek çiftçiler, 5 yıl öncesine kadar ortalama 3-4 ton civarında zeytin hasat ettiklerini ancak İl Müdürlüğünün tavsiyelerine uygun olarak yaptığı uygulamalarla elde ettikleri üretim miktarını 12 tona kadar çıkardığını ifade ederek, verim için toprak ve yaprak numunesi, budama, gübreleme ile ilaçlama uygulamalarının zamanında yapılmasına dikkati çekti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Parıldar, zeytinde yüksek verim elde etmenin hiç de zor olmadığını dile getirerek, "Uygulamayı yerinde görmek, çiftçinin bizzat kendisinden uygulamayı dinlemek üzere kendilerini örnek bahçeye getirdik. Hasat zamanında arzu ederlerse tekrar gezdireceğiz. Sugören ve Akköy köylerinde üretimin tekrar artırılabilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi.

İnceleme gezisinden memnuniyetlerini ifade eden Akköy ve Sugörenli çiftçiler, Parıldar'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Önder Çiftçi Kaytazdere Altınova Akköy Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title